Πώς έστησαν τη φονική ενέδρα στον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ

Δολοφονική ενέδρα έξω από την πολυκατοικία όπου διέμενε, στον Άλιμο, έστησαν άγνωστοι δράστες στον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ το μεσημέρι της Παρασκευής. Η είδηση της δολοφονίας του αστυνομικού συντάκτη έχει συγκλονίσει τον δημοσιογραφικό κόσμο και όχι μόνο.

Δείτε επίσης:

Νεκρός από πυροβολισμούς ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ

Εκτέλεση Καραϊβάζ: Η έκτη εν ψυχρώ δολοφονία σε έξι μήνες σε γειτονιές και πολυσύχναστες περιοχές

Δολοφονία Γιώργου Καραϊβάζ: Οι πρώτες εικόνες από το σημείο

Οι έρευνες της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που έχει αναλάβει την προανάκριση, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, σε μία προσπάθεια να βρεθούν τα ίχνη των δολοφόνων, που εκτέλεσαν τον Γιώργο Καραϊβάζ με “βροχή” από σφαίρες. Οι έως τώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι στο σημείο της δολοφονίας εντοπίστηκαν 12 κάλυκες, που περισυνελέγησαν και μεταφέρονται για ανάλυση στα εγκληματολογικά εργαστήρια για τη βαλλιστική εξέταση, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν το όπλο του εγκλήματος έχει χρησιμοποιηθεί και σε άλλες εγκληματικές ενέργειες στο παρελθόν. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μετέδωσε το Mega, το όπλο ήταν 9αρι, ενώ με δεδομένο ότι οι κάτοικοι δεν άκουσαν πυροβολισμούς οι αστυνομικοί εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι δράστες να χρησιμοποίησαν σιγαστήρα. Δεν έχουν, ωστόσο, καταλήξει έως τώρα σε ένα ασφαλές συμπέρασμα.

Οι αστυνομικές Αρχές αναμένεται να λάβουν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής, που ενδεχομένως να έχουν καταγράψει τους δύο εκτελεστές.

Το σημείο της δολοφονίας έχει αποκλειστεί από αστυνομικούς. Δείτε τα πλάνα που μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ.

Αυτόπτες μάρτυρες υπάλληλοι του δήμου

Οι αστυνομικοί λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις, που πιθανόν να ρίξουν φως στην υπόθεση της εκτέλεσης του αστυνομικού συντάκτη. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, τέσσερις υπάλληλοι του δήμου Αλίμου ήταν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας του δημοσιογράφου.

Οι εν λόγω υπάλληλοι βρίσκονταν στο σημείο για να κλαδέψουν δέντρα και κατέθεσαν στην αστυνομία πως είδαν δύο άτομα με στρατιωτικού τύπου μπουφάν. Ταυτόχρονα υποστήριξαν πως ήταν αδύνατο να συγκρατήσουν περισσότερα χαρακτηριστικά και αυτό γιατί με το που ολοκληρώθηκαν οι πυροβολισμοί έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, ο εκτελεστής άδειασε όλο το όπλο που χρησιμοποίησε.

Το χρονικό της δολοφονίας

Ο Γιώργος Καραϊβάζ έπεσε νεκρός στις 14:15 το μεσημέρι, ενώ επέστρεφε από τη δουλειά στο σπίτι του στην οδό Θέμου Άννινου 29. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι δράστες, που επέβαιναν σε δίκυκλο χαμηλού κυβισμού τύπου σκούτερ, πλησίασαν τον αστυνομικό συντάκτη τη στιγμή που έβγαινε από το αυτοκίνητό του. Όταν έφτασαν κοντά, ο συνεπιβάτης της μηχανής, που σύμφωνα με μαρτυρίες φορούσε στρατιωτικά ρούχα, άνοιξε πυρ κατά του δημοσιογράφου. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί τι όπλο χρησιμοποίησαν οι δράστες. Εκτιμάται ότι οι εκτελεστές παρακολουθούσαν τον γνωστό δημοσιογράφο και γνώριζαν καλά τις κινήσεις που έκανε καθημερινά και κυρίως το πότε και πώς επέστρεφε στο σπίτι του.

Στο σημείο βρίσκονται αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών και αξιωματικοί της Ασφάλειας, οι οποίοι θα προσπαθήσουν να συλλέξουν στοιχεία που μπορεί να τους οδηγήσουν στα ίχνη των εκτελεστών. Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο δημοσιογράφος δεν είχε αναφέρει ότι δεχόταν απειλές και δεν είχε υποβάλει ποτέ αίτημα για αστυνομική φύλαξη. Θεωρείται βέβαιο ότι οι δράστες γνώριζαν πως ο Γιώργος Καραϊβάζ κυκλοφορούσε μόνος του, χωρίς συνοδεία αστυνομικών.

Η ΕΛ.ΑΣ. ενημέρωσε για τη δολοφονία του δημοσιογράφου με το εξής μήνυμα: “Άγνωστοι δράστες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν θανάσιμα ημεδαπό, στην περιοχή του Αλίμου. Προανάκριση διενεργεί η Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής”.

Ο Γιώργος Καραϊβάζ εργαζόταν τα τελευταία χρόνια στην εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα” στο Star. Σοκαρισμένοι οι συνάδελφοί του στον τηλεοπτικό σταθμό, μετέδωσαν τις πρώτες πληροφορίες για τη δολοφονία του δημοσιογράφου και στη συνέχεια νέο ρεπορτάζ για τις τελευταίες εξελίξεις.

“Είναι ο δικός μας Γιώργος Καραϊβάζ, συνεργάζεται με την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, οι τηλεθεατές τον βλέπουν καθημερινά, ασχολείται με πολλές και δύσκολες υποθέσεις όλα αυτά τα χρόνια που από κοινού πορεύεστε στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Είναι πάρα πολύ δύσκολο ακόμα και να το πιστέψουμε ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι μια είδηση που πραγματικά μας έχει σοκάρει”, ανέφερε η Κάτια Μακρή.

“Για μας ήταν σοκ! Δεν μπορούσα να διαχειριστώ την πληροφορία γιατί είναι ένας άνθρωπος που είμαστε μαζί στο ρεπορτάζ 32 χρόνια. Στην αρχή το θεωρήσαμε ως φάρσα”, είπε ο Βάιος Σύρρος, ο οποίο δεν μπορούσε να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί στον συνάδελφό του.

Τα τελευταία ρεπορτάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ δολοφονήθηκε ενώ επέστρεφε από τη δουλειά του, στο Star. Στη σημερινή εκπομπή “Αλήθειες με τη Ζήνα”, ο αστυνομικός συντάκτης έδωσε τις δικές του πληροφορίες για σειρά υποθέσεων.

Συγκεκριμένα, μίλησε για τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση της επίθεσης με βιτριόλι κατά της Ιωάννας, για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα και για το κύκλωμα απατεώνων που χρησιμοποίησε τη φωτογραφία της εκπρόσωπου Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας σε διαφήμιση.

Η είδηση της δολοφονίας του έχει σοκάρει τους συναδέλφους του. Σε σχετική ανακοίνωση, το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ δηλώνει “συγκλονισμένο από την εκτέλεση του συναδέλφου Γιώργου Καραιβάζ”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ.

“Πρόκειται για τη δεύτερη δολοφονία δημοσιογράφου καθώς είχε προηγηθεί το 2010 η δολοφονία του συναδέλφου Σωκράτη Γκιόλια. Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ εκφράζει τη βαθιά του θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου και καλεί την Κυβέρνηση και τις αρμόδιες Αρχές να διαλευκάνουν αμέσως το έγκλημα και να παραδώσουν στη Δικαιοσύνη τους δράστες. Η ΕΣΗΕΑ δηλώνει, ότι οι δημοσιογράφοι δεν πτοούνται από δολοφονίες, τραυματισμούς και απειλές και επισημαίνει ότι: Θα προασπίσει την ελευθερία του Τύπου και την ανεμπόδιστη εργασία των δημοσιογράφων απέναντι σε κάθε πίεση και απειλή, πολύ περισσότερο απέναντι σε μαφιόζικες πρακτικές και εγκληματικά σχέδια”, τονίζει η ΕΣΗΕΑ.

Ποιος ήταν ο Γιώργος Καραϊβάζ

Ο Γιώργος Καραϊβάζ πέρασε τα περισσότερα χρόνια της δημοσιογραφικής του καριέρας στον ANT1, από όπου και ξεκίνησε την δεκαετία του 1990. Το 2017 αποχώρησε από τον σταθμό και μετακόμισε στο Star, όπου εμφανιζόταν στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». Επί σειρά ετών συνεργαζόταν με την εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ενώ τα τελευταία χρόνια είχε ξεκινήσει τη δική του προσπάθεια δημιουργώντας την ιστοσελίδα bloko.gr. O Γιώργος Καραϊβάζ ήταν ένας ρεπόρτερ με ήθος που είχε αφήσει το δικό του στίγμα στο αστυνομικό ρεπορτάζ το οποίο υπηρετούσε επί σειρά ετών. Αφήνει πίσω του ένα παιδί, ηλικίας 19 ετών.

Συντετριμμένοι είναι οι φίλοι και συνεργάτες του στο bloko.gr, που τον αποχαιρέτησαν με ένα συγκλονιστικό κείμενο στην ιστοσελίδα με τίτλο “Θρήνος”:

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του bloko.gr, δεν είναι πια μαζί μας. Κάποιοι επέλεξαν να του κλείσουν το στόμα, να τον κάνουν να σταματήσει να γράφει τα κείμενά του, με σφαίρες. Τον εκτέλεσαν μπροστά στο σπίτι του.

Για εμάς, που τα τελευταία χρόνια συνεργαστήκαμε μαζί του, μας καθοδήγησε σε δύσκολες στιγμές, ήπιαμε κρασί παρέα, μας τίμησε με τη φιλία του, οι ώρες είναι πολύ δύσκολες.

Οι φίλοι

Σπύρος Λεβειδιώτης

Μανώλης Ασαριώτης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί