Διαμαρτυρήθηκαν για τη συνδικαλιστική δίωξη εκπαιδευτικού του Ηρακλείου

Ανακοίνωση για την κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ηρακλείου μετά από κάλεσμα του ΣΕΠΕ «Δ. Θεοτοκόπουλος», με κύριο αίτημα την παύση της συνδικαλιστικής δίωξης εις βάρος της εκπαιδευτικού Ελένης Παπασταύρου, εξέδωσε η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Την Παρασκευή 5 Μαΐου πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Ηρακλείου μετά από κάλεσμα του ΣΕΠΕ «Δ. Θεοτοκόπουλος» με κύριο αίτημα την παύση της συνδικαλιστικής δίωξης εις βάρος της συναδέλφου Ελένης Παπασταύρου. Το μόνο «σφάλμα» που έκανε η συγκεκριμένη εκπαιδευτικός είναι ότι πρωτοστατεί στην οργάνωση των αγώνων ενάντια στην περαιτέρω υποβάθμιση, υποχρηματοδότηση των σχολείων, ενάντια στην κατηγοριοποίηση σχολείων, εκπαιδευτικών και μαθητών.

Την κινητοποίηση στήριξαν και συμμετείχαν η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, το Συνδικάτο Τρόφιμων Ποτών, η ΕΛΜΕ Ηρακλείου καθώς και η Ένωση Γονέων Ν. Ηρακλείου, ενώ στηρίχτηκε και από πλήθος εκπαιδευτικών σωματείων πανελλαδικά.

Η πολυπληθής κινητοποίηση κατέληξε στο γραφείο του διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηρακλείου όπου επιτακτικά ζητήθηκε η παύση της συνδικαλιστικής δίωξης της Ελένης Παπασταύρου. Ωστόσο ο διευθυντής αρνήθηκε να πραγματοποιήσει το αίτημα επικαλούμενος διάφορες προφάσεις. Η διαδικασία, όπως ουσιαστικά αποδείχτηκε σε προηγούμενη κινητοποίηση στο γραφείο του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας στις 4/4/2023, παρουσία του ΓΓ της ΔΟΕ Σπύρου Μαρίνη, θα μπορούσε και έπρεπε να σταματήσει εν τη γενέσει της, μετά την κατηγορηματική διάψευση των κατηγοριών από εκπαιδευτικούς του σχολείου της συναδέλφου. Παρόλα αυτά, η διαδικασία συνεχίστηκε.

Η στάση του διευθυντή εκπαίδευσης αποτελεί τμήμα της προσπάθειας της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης, με σκοπό τη φίμωση, τρομοκράτηση και τον εκφοβισμό των εκπαιδευτικών για να μην απαντήσουν αγωνιστικά και οργανωμένα στην επίθεση που δέχονται στα δικαιώματά τους και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών.  Για να μην  αμφισβητείται η πολιτική της παιδείας των πολλών ταχυτήτων και της ημιμάθειας, το σχολείο της «αξιολόγησης», της κατηγοριοποίησης και της ταξικής διαφοροποίησης, που διαμόρφωσαν οι αντιδραστικές νομοθετικές ρυθμίσεις όλων των κυβερνήσεων.

Θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια σε κάθε προσπάθεια υποβάθμισης, κατηγοριοποίησης των σχολείων μας, ενάντια σε κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει!!

·         Απαιτούμε να σταματήσει άμεσα η συνδικαλιστική δίωξη εις βάρος της συναδέλφου Ελένης Παπασταύρου!

·         Καλούμε τη ΔΟΕ να συνδράμει στη στήριξη της συναδέλφου με όλα τα μέσα!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί