ΣΥΡΙΖΑ για αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου: Η κυβέρνηση εκδικείται το λαό αγνοώντας τον, δε βρήκε όμως τοπικό “Ιούδα”

Οι «ομόφωνες καταδικαστικές αποφάσεις των φορέων» του νομού Ηρακλείου ενάντια στη μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ «δεν πτόησαν την πολιτική ηγεσία του ΥΠΠΟΑ και προχώρησε στα μουλωχτά τη νύχτα της Μ. Πέμπτης στον ορισμό διοίκησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ηρακλείου, που σημειώνει μεταξύ άλλων ότι «τα δοτά αυτά μέλη του Δ.Σ. θα διαχειρίζονται το μουσειακό απόθεμα της χώρας πρακτικά ανέλεγκτα», κάνοντας λόγο για εκδικητικότητα από την πλευρά της κυβέρνησης «απέναντι στις αγωνιστικές και πάνδημες αντιδράσεις του λαού του Ηρακλείου, μη βρίσκοντας ούτε έναν “Ιούδα” πρόθυμο άριστο από την πόλη μας για να συγκροτήσει το δοτό ΔΣ».

Δείτε επίσης:

Μουσεία: Προχώρησαν την ιδιωτικοποίηση, τακτοποίησαν και ημέτερους- Ο Ι. Γρυσπολάκης πρόεδρος στο Μουσείο Ηρακλείου

Μουσείο Ηρακλείου: Ο “λαλίστατος” 76χρονος πρόεδρος, με τις αυταρχικές πολιτικές, την αμετροέπεια και τη γύρα σ’ όλο το πολιτικό σύστημα

Η ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Ηρακλείου έχει ως εξής:

Οι «Μυστικοί Δείπνοι» με τα δικά τους παιδιά απέδωσαν για άλλη μια φορά, την ώρα που η Κυβέρνηση της ΝΔ, ουσιαστικά είναι σε αποδρομή, «τακτοποιεί» πολιτικούς φίλους και μεγαλοεπιχειρηματίες(!!!), στις θέσεις διοίκησης των Μουσείων. 

Οι αντιδράσεις των εργαζομένων, της επιστημονικής και αρχαιολογικής κοινότητας, οι ομόφωνες καταδικαστικές αποφάσεις των Φορέων του Νομού μας, ενάντια  στη μετατροπή των Μουσείων σε ΝΠΔΔ, δεν πτόησαν την πολιτική ηγεσία του  ΥΠΠΟΑ και προχώρησε στα μουλωχτά τη νύχτα της Μ. Πέμπτης(!!!) στον ορισμό διοίκησης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου και σε άλλα τέσσερα εμβληματικά Μουσεία της χώρας.

Χωρίς καμιά έστω και προσχηματική διαδικασία αξιοκρατικής επιλογής ή διαβούλευσης, τα δοτά αυτά  μέλη του Δ.Σ. θα διαχειρίζονται το μουσειακό απόθεμα της χώρας, πρακτικά ανέλεγκτοι, και ακολουθώντας τις «οδηγίες» της εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

Μια ματιά στους καταλόγους των διορισμένων «προσωπικοτήτων» των ΔΣ, αποδεικνύει ότι δεν έχουν ιδέα από αρχαιολογία και μουσειολογία, απεναντίας ήταν απόλυτα ταυτισμένοι και πρωταγωνίστησαν κι εφάρμοσαν τις πιο αυταρχικές πολιτικές, στις θέσεις που έχουν υπηρετήσει. 

Στην περίπτωση του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου, η Κυβέρνηση της ΝΔ, έδειξε και την εκδικητικότητά της, απέναντι στις αγωνιστικές και πάνδημες αντιδράσεις του λαού του Ηρακλείου, μη βρίσκοντας ούτε έναν «Ιούδα» πρόθυμο άριστο από την πόλη μας, για να συγκροτήσει το δοτό ΔΣ. 

Τούτες οι αντιδημοκρατικές, αδιαφανείς, πελατειακές πολιτικές της ΝΔ, θα μείνουν στα χαρτιά. Στις 21 του Μάη, με την ψήφο του ο λαός μας θα τις καταδικάσει και η νέα προοδευτική δημοκρατική διακυβέρνηση,  θα προβεί, όπως έχουμε δεσμευτεί στην άμεση κατάργηση του συγκεκριμένου Νόμου που αποκόπτει τα μουσεία από την Αρχαιολογική Υπηρεσία.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί