Ίδρυση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και η υποκρισία της ηγεσίας του ΥΠΑΙΘ

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι αιρετοί ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου, Γιώργος Μακράκης & Γρηγόρης Γιαμαλάκης, με αφορμή το γεγονός ότι η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έριξε στις καλένδες το πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κόσμου για την ίδρυση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με τον πλέον γλαφυρό τρόπο η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ έριξε στις καλένδες το πάγιο αίτημα του εκπαιδευτικού κόσμου για την ίδρυση οργανικών θέσεων στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Αρχικά, καθυστερεί στην ίδρυση των νέων τμημάτων ένταξης εδώ και σχεδόν 2 χρόνια, αν αναλογιστεί κανείς ότι το Υπουργείο έχει τις εισηγήσεις των Διευθύνσεων Εκπαίδευσης και των Δήμων από τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2021. Τα τμήματα αυτά δε δόθηκαν στις μεταθέσεις του Μαρτίου, επομένως, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, δε μπορούν να γίνουν διορισμοί σε αυτά, ακόμα κι αν ιδρυθούν αύριο το πρωί. Είναι άξιον απορίας ποια αιτία έχει δημιουργήσει αυτήν την καθυστέρηση.

Ακόμη, οι διαδικασίες εξπρές του Φεβρουαρίου για την εισήγηση προτάσεων από τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης σχετικά με την ίδρυση οργανικών θέσεων στους εκπαιδευτικούς ΠΕ05,ΠΕ06,ΠΕ07,ΠΕ08,ΠΕ11,ΠΕ79.01,ΠΕ86,ΠΕ91 αποδείχτηκαν επικοινωνιακά πυροτεχνήματα. Οι 3.000 προτάσεις για την ίδρυση οργανικών θέσεων των παραπάνω κλάδων φανερώνει την αδήριτη ανάγκη για ίδρυση αυτών των θέσεων για την ορθή και εύρυθμη λειτουργία των σχολικών μονάδων. Επιπλέον, αποτελεί μείζον ζήτημα η ίδρυση νέων οργανικών στον κλάδο των Νηπιαγωγών από τη στιγμή που εφαρμόζεται καθολικά η δίχρονη προσχολική αγωγή. Οι αριθμοί των προσλήψεων αναπληρωτών ΠΕ60 στην Α΄ φάση φανερώνουν την επιτακτική ανάγκη ίδρυσης αυτών των οργανικών.

Καλούμε την ηγεσία του ΥΠΑΙΘ να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες για να ολοκληρωθούν οι ιδρύσεις αυτών των οργανικών δείχνοντας, έστω και τώρα, τον απαιτούμενο σεβασμό στους χιλιάδες αναπληρωτές που στηρίζουν και κρατούν όρθια τη δημόσια εκπαίδευση.

Οι αιρετοί ΠΥΣΠΕ Ηρακλείου,

Γιώργος Μακράκης & Γρηγόρης Γιαμαλάκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί