Είναι «στημένο»

Του Μιχάλη Τζανάκη

Πριν μερικές δεκαετίες ένα «στημένο» ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας εξαγρίωσε τόσο τους θεατές που μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και τα έκαναν γυαλιά-καρφιά, αντιδρώντας για τον εμπαιγμό και την κοροϊδία!

Το Υπουργικό Συμβούλιο με το άθλιο «στημένο» σκηνικό των ανευθυνοϋπευθύνων κυβερνητικών στελεχών να κρατούν τα κεφάλια του και να παριστάνουν τους τεθλιμμένους συγγενείς μου θύμισε την ιστορία του ντέρμπι! Βεβαίως κάποιος αφελής ενδεχομένως αναρωτηθεί: «Γιατί είσαι τόσο αφοριστικός; Δεν είναι άνθρωποι με συναισθήματα και ευαισθησίες, οι Υπουργοί, οι Υφυπουργοί και όλοι όσοι αποτελούν την εκτελεστική εξουσία; Υπάρχει «μονοπώλιο» ευαισθησίας;»

Λοιπόν, νομίζω ότι όπως εκείνοι οι θεατές στο ντέρμπι της Λεωφόρου παραμέρισαν τα οπαδικά τους αισθήματα και μπούκαραν στο γήπεδο, έτσι και όλοι εμείς, θλιβεροί θεατές απανωτών «θεατρικών» ή μάλλον «θεατρινίστικων» παραστάσεων είμαστε πια υποψιασμένοι!

Αν είχαν διαθέσει τα χρήματα που δίνουν στους επικοινωνιολόγους για να στήνουν τις κακόγουστες «παραστάσεις» τους ή τα χρήματα που διέθεσαν στα «λογισμικά» για να ρουφιανεύουν ο ένας τον άλλον, για να εκσυγχρονίσουν τις δομές σιδηροδρόμων, Νοσοκομείων, οδικών δικτύων, σχολικών μονάδων δεν θα είχαμε «ανθρωποθυσίες» στις ράγες, στους δρόμους, στα ράντζα και στις σχολικές τάξεις από εκρήξεις καυστήρων.

Αυτό το θλιβερό και συνάμα φαιδρό θέαμα, με παραταγμένα ανθρωπάκια με πόζες τόσο στημένες που καταντούν προσβλητικές για τη νοημοσύνη μας, με τα χεράκια σταυρωμένα, τα κεφαλάκια γερμένα, με στημένα «διαγγέλματα», με στημένες συνεντεύξεις, με στημένες δημοσκοπήσεις, με στημένες φιέστες που βεβαιώνουν το άλμα της χώρας στην … Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση (!!!), με στημένα ανθρωπάκια που παριστάνουν τους «δημοσιογράφους», με στημένες «οδηγίες» προς την Δικαιοσύνη, με, με, με…

Η κοινωνία περνά από την αδράνεια και την παθητικότητα στην απέχθεια και την αηδία! Οι κλακαδόροι-κομματόσκυλα σε λίγο δεν θα αρκούν για να χειραγωγούν τον κόσμο. Ειδικά τους νέους που επιβεβαιώνουν ότι ζουν σε μια ευρωπαϊκή «Μπανανία» που τους χρωστάει πολλά και δεν της χρωστούν τίποτα! Φοβάμαι πως η φυγή των νέων θα ενταθεί και οι αντιδράσεις τους θα είναι μη ελεγχόμενες από ένα σημείο και πέρα. 

Ένα κράτος που πάντα επικαλείται «τι παρέλαβε» και πάντα έχει τους δεξιούς ή αριστερούς (Πορτο)σ(ψ)άλτες του να προκαλούν το δημόσιο αίσθημα με το θράσος, την ευήθεια και το φασίζοντα και μισαλλόδοξο λόγο τους.

Βαρεθήκαμε κυρίες και κύριοι τις πόζες σας! Βαρεθήκαμε τα σταυρωμένα χεράκια και τα θλιμμένα μουτράκια σας! Βαρεθήκαμε τα σκηνοθετημένα διαγγέλματα με το γενάκι τριών ημερών! Βαρεθήκαμε το «δεν ξέραμε, δεν είδαμε, δεν καταλάβαμε»! Βαρεθήκαμε τις σαχλαμάρες των καλαθο-υπουργών και τις «ευθύνες που θα αποδοθούν» από την Δικαιοσύνη που είναι τόσο «ανεξάρτητη», ώστε να δέχεται «οδηγίες» από τον Άρχοντα!

Αφήστε τις επικοινωνιακές γελοιότητες και θυμηθείτε ότι έχετε εξουσιοδοτεί να ΥΠΗΡΕΤΕΙΤΕ τον κόσμο που σας εμπιστεύτηκε. 

Δείτε επίσης: Τι ζούμε!- “Κλάψες” και κακής ποιότητας παράσταση στο υπουργικό (φωτο)

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί