Νέα χυδαία δήλωση Αμβρόσιου: «Τιμωρία από τον Θεό για το καρναβάλι η τραγωδία των Τεμπών»

Οργή και αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει δηλώσεις του γνωστού για τις ακραίες, ρατσιστικές, ομοφοβικές και διόλου χριστιανικές θέσεις του μητροπολίτη πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιου, ο οποίος την ώρα που η χώρα πενθεί τουλάχιστον 57 ανθρώπους, κυρίως νέους, από το δυστύχημα των Τεμπών, είδε πίσω από την τραγωδία την χείρα του Θεού.

Ούτε λίγο ούτε πολύ, ο «άνθρωπος του Θεού» απέδωσε το δυστύχημα σε τιμωρία του Θεού για τους εορτασμούς του καρναβαλιού, το οποίο χαρακτήρισε «γιορτή του διαβόλου».

Με άρθρο του στον ιστότοπο ekklisiaonline.gr, o κ. Αμβρόσιος απαντά στο ερώτημα «Γιατί, Θεέ μου;», με ένα παραλήρημα προσβλητικό για την ίδια την Εκκλησία, αλλά και όσους την υπηρετούν.

Σύμφωνα με τον «άγιο πατέρα», υπάρχει απάντηση στο ερώτημα «γιατί, άραγε να συμβαίνουν τέτοιες δοκιμασίες στην καθημερινή μας ζωή; Σεισμοί, πλημμύρες, πυρκαϊές, καταποντισμοί, τροχαία ομαδικά ατυχήματα, και μάλιστα μέ τον σιδηρόδρομο, όπως έγινε στα Τέμπη;»

Όπως ισχυρίζεται «θα πρέπει, συνεπώς, να διερευνήσουμε μήπως τα διάφορα αυτά έκτακτα και καταστροφικά σοβαρά γεγονότα, τα οποία τώρα τελευταία συμβαίνουν σ’ ολόκληρο τον Πλανήτη μας (όπως οι σεισμοί, οι καταποντισμοί, οι πλημμύρες, οι πυρκαϊές κλπ.), μήπως εκφράζουν την οργήν του Θεού για την αποστασία του σημερινού ανθρώπου από τον δρόμο της αρετής, από την αγκαλιά του Θεού; Προκειμένου δε περί του τραγικού συμβάντος εκεί ψηλά στα Τέμπη της Θεσσαλίας μήπως το γεγονός αυτό έρχεται ως ΤΙΜΩΡΙΑ από τον Θεόν για την υπερβολική ασέβεια του ανθρώπου και τον πλεονασμό της αμαρτίας κατά το προηγηθέν τριήμερο του Καρναβαλιού, που τόσο πολύ γιορτάσθηκε όχι μόνον σ’ ολόκληρη σχεδόν την Ελλάδα, αλλά και σε διάφορες άλλες περιοχές του Πλανήτου μας;»

Μάλιστα, αναρωτιέται -για να επιβεβαιώσει χρησιμοποιώντας ως αποδεικτικά στοιχεία δημοσιεύματα στα ΜΜΕ- «μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι΄αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου;»

Και προσθέτει:

«Και γιατί ερωτώ για το Καρναβάλι, Αδελφοί μου; Διότι το Καρναβάλι είναι η γιορτή του Διαβόλου!!! Και το πλήθος των ανθρώπων, που ξεχύθηκε στους δρόμους με τις αποκριάτικες φορεσιές, στη ουσία ΕΚΑΝΑΝ ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΣΤΗΝ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΟΛΟΥ! ΕΛΑΤΡΕΥΣΑΝ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ, καθ’ όσον στο τριήμερο αυτό κυριαρχούσαν η σαρκολατρεία, η ανηθικότης, η χυδαιότης κλπ. Ανεπίσημα, με την μορφή του κουτσομπολιού, κυκλοφορεί η είδησις, ότι πολλά προφυλακτικά από την σεξουαλική ικανοποίηση ευρέθη-σαν ακόμη και στους δρόμους των Πατρών!».

«Η Ελλάδα μεταβάλλεται αργά-αργά, πλήν όμως σταθερά, σε μια Χώρα ΑΘΕΩΝ και ΜΑΓΩΝ!!! Ο Διάβολος, λοιπόν, χορεύει στις ημέρες μας. Ο Διάβολος πανηγυρίζει για τις …κατακτήσεις του! Και κορυφαίο κατόρθωμα του Διαβόλου είναι το ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΤΗΣ ΑΠΟΚΡΗΑΣ, το τριήμερο του Καρναβαλιού! Μήπως, λοιπόν, αυτή η τραγωδία των Τεμπών είναι μια έκφρασις της οργής του Κυρίου μας γι΄αυτή την τόσο πανηγυρική Καρναβαλική εορτή του Διαβόλου;», επιμένει ο κ. Αμβρόσιος.

Και επαναλαμβάνοντας τις γνωστές ομοφοβικές και ρατσιστικές θέσεις του, επιτίθεται στην επιστήμη που όπως λέει μας έχει απομακρύνει τον Θεό, ο ήδη καταδικασθείς από τη δικαιοσύνη ιερωμένος για ρατσιστικά και υβριστικά σχόλια και επιθέσεις κατά της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, καλεί την επίσημη Εκκλησία, την οποία κατηγορεί για «αποστασία» να πάρει θέση.

Ίσως να πρέπει να πάρει θέση όντως η επίσημη Εκκλησία. Διότι δεν μπορεί ένας ιεράρχης, εκπρόσωπος ενός θρησκεύματος που ευαγγελίζεται την αγάπη προς τον πλησίον, να χρησιμοποιεί ένα τραγικό γεγονός, που έχει προκαλέσει πένθος σε μια ολόκληρη χώρα, για να επιτίθεται στην ίδια την κοινωνία. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί