Να καταβληθεί το Μεταφορικό Ισοδύναμο απευθείας στους κτηνοτρόφους του νησιού, ζητούν όλοι οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής με την συνυπογραφή όλων των Βουλευτών Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Την αναγκαιότητα καταβολής του Μεταφορικού Ισοδύναμου απευθείας στους κτηνοτρόφους της Κρήτης, ζητάει με την κατάθεση Ερώτησης προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, με την συνυπογραφή των Βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη και Νίκου Ηγουμενίδη, Λασιθίου Μανόλη Θραψανιώτη, Ρεθύμνου Ανδρέα Ξανθού και Χανίων Παύλου Πολάκη.

«Η άμεση στήριξη του κτηνοτροφικού κλάδου της Κρήτης, έτσι ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί στις πληθωριστικές πιέσεις, θα έπρεπε να αποτελεί βασική προτεραιότητας της κυβέρνησης» αναφέρει σε δήλωσή του ο Χάρης Μαμουλάκης, τονίζοντας: «Κάτι τέτοιο όμως, δεν φαίνεται να συμβαίνει. Γι’ αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να εντείνουμε τις πιέσεις μας για να ενισχυθούν ουσιαστικά και άμεσα οι κτηνοτρόφοι της Κρήτης. Για να επιβιώσει ο πρωτογενής τομέας και να δημιουργηθούν προοπτικές ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας.».

Στην Ερώτηση γίνεται αναφορά στις ενέργειες της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και ειδική μνεία στις εξαγγελίες του Υπουργού Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής, ότι η μεταφορά των ζωοτροφών προς την Κρήτη εντάσσεται στο μεταφορικό ισοδύναμο. Όπως όμως επισημαίνεται, ο τρόπος υλοποίησης της εξαγγελίας αυτής θα κρίνει και το βαθμό που το όφελος αυτό θα φτάσει εν τέλει στους κτηνοτρόφους. Στην περίπτωση χορήγησης της επιδότησης στους μεταπωλητές ζωοτροφών οι οποίοι  λειτουργούν σε μία ολιγοπωλιακή αγορά, το όφελος πιθανότατα θα απορροφηθεί εξ’ ολοκλήρου από αυτούς και δε θα οδηγήσει σε μείωση των τιμών λιανικής πώλησης των ζωοτροφών προς τους κτηνοτρόφους.

Γι’ αυτό και οι Βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής να θεσπίσει την καταβολή του «Μεταφορικού Ισοδυνάμου» απευθείας στους κτηνοτρόφους της Κρήτης.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί