Πρωτοφανής παρέμβαση στη Δικαιοσύνη: Η ΝΔ ζητάει… αποπομπή της Κρητικιάς εισαγγελέως της υπόθεσης Novartis!

Την αποπομπή της Κρητικιάς εισαγγελέως διαφθοράς, Ελένης Τουλουπάκη, που έχει αναλάβει, ανάμεσα στα άλλα, να φέρει σε πέρας την υπόθεση του μεγάλου σκανδάλου της Novartis, ζήτησε χθες η ΝΔ, σε μια πρωτοφανή και απροκάλυπτη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη, αλλά και προσπάθεια απαξίωσης και εκφοβισμού της εισαγγελικής λειτουργού!

Με ανακοίνωσή του το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επικαλείται έρευνα σε βάρος της εισαγγελέως (η οποία δεν ήταν μόνο για την κ. Τουλουπάκη, καθώς αφορούσε και σε άλλους εισαγγελείς με αφορμή τη διαρροή μιας έρευνας και πάντως έχει ήδη τεθεί στο αρχείο) για να ζητήσει την αποπομπή της. Μάλιστα φτάνει στο σημείο να ισχυριστεί ότι έχει… πληροφορίες για το πόρισμα της υπόθεσης Novartis και ότι σε αυτή δεν εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, δηλαδή δικά της στελέχη!

Κι ενώ η ΝΔ εξέδιδε την “τρομοκρατική” ανακοίνωση κατά της εισαγγελέως διαφθοράς, ερχόταν στο φως η είδηση ότι “στο αρχείο τέθηκε από την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου η πειθαρχική έρευνα σε βάρος των εισαγγελέων διαφθοράς Τουλουπάκη, Ντζούρα και Μανώλη την οποία διενεργούσε ο αντεισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου Γρηγόρης Πεπόνης.
Η έρευνα είχε ξεκινήσει με αφορμή αναφορά του πρώην εποπτεύοντα της εισαγγελίας διαφθοράς Γιάννη Αγγελή η οποία φορούσε τη διαρροή συνάντησης των δικαστικών λειτουργών με Αμερικανούς αξιωματούχους στη Βιέννη”.

Διαβάστε την ανακοίνωση της ΝΔ

“Η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να δώσει εξηγήσεις για τις αποκαλύψεις των τελευταίων ωρών: Αληθεύει ή όχι ότι ο Εισαγγελέας κ. Πεπόνης διέταξε έρευνα εναντίον της κ. Τουλουπάκη για τους χειρισμούς της στην υπόθεση Νοβάρτις; Κι αν ευσταθεί, πώς είναι δυνατόν η κ. Τουλουπάκη να παραμένει στη θέση της;

Αληθεύει ή όχι ότι το πόρισμα των 3.000 σελίδων που παραδόθηκε στην κ. Παπασπύρου δεν έχει κανένα στοιχείο για τα πολιτικά πρόσωπα που ερευνώνται εδώ και ενάμιση χρόνο;

Η κυβέρνηση δεν μπορεί άλλο να κρύβεται. Θέλει δεν θέλει η σκευωρία που έστησε για να συκοφαντήσει ακόμη και πρώην πρωθυπουργούς θα αποκαλυφθεί με κάθε λεπτομέρεια”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί