Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των υγειονομικών η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

Τη στήριξή της στις νέες κινητοποιήσεις των υγειονομικών εκφράζει μέσω ανακοίνωσής της η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου, η οποία απευθύνει κάλεσμα για το Παγκρήτιο Συλλαλητήριο για την υγεία που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου, στις 17:00, στην πλατεία Ελευθερίας.

Δείτε επίσης: Στους δρόμους ξανά οι υγειονομικοί για την υπεράσπιση της υγείας – Παγκρήτιο συλλαλητήριο στο Ηράκλειο την Τετάρτη

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΚΟΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ  

Καλούμε όλους του συνταξιούχους να συμμετέχουν στην Παγκρήτια κινητοποίηση των υγειονομικών ενάντια στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση του Δημόσιου συστήματος  υγείας, που θα γίνει στην 

Πλατεία Ελευθερίας  την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2023 και 17:00. 

Σήμερα οι μισθοί και οι συντάξεις έχουν ισοπεδωθεί από την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις. 

Οι περισσότεροι συνταξιούχοι αμείβονται με συντάξεις έως 658 ευρώ. Πώς θα αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα υγείας σε ένα εμπορευματοποιημένο σύστημα. 

Να σημάνει συναγερμός. 

Καλούμε τους συνταξιούχους και τους εργαζόμενους να απορρίψουν τη περεταίρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των νοσοκομείων. 

Τα νοσοκομεία γίνονται  ανώνυμες εταιρείες, και η υγεία προσωπική υπόθεση του καθένα μας καταργώντας την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στα νοσοκομεία κι έτσι κατοχυρώνεται η είσοδος των ιδιωτών γιατρών 

Απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία όλα επί πληρωμή. 

Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν τους συνταξιούχους και όλους του εργαζόμενους, που θα δουν να υψώνονται περισσότερα εμπόδια στην πρόσβαση  σε όλες τις  υπηρεσίες υγείας. 

Λέμε όχι στο νέο ΕΣΥ όπως το ονειρεύονται οι ιδιοκτήτες  των ασφαλιστικών εταιρειών, των ιδιωτικών κλινικών και των ιατροδιαγνωστικών κέντρων.

Καμία ανοχή. Καμία αναμονή. Όλοι στον αγώνα. 

Η  υγεία είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα

Απαιτούμε αποκλειστικά  δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό. 

Ζητούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού υγειονομικού προσωπικού, σε νοσοκομεία σε κέντρα υγείας. 

Γενναία  αύξηση της κρατικής  χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας. 

Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο κανένα κέντρο υγείας. 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί