“Ρωγμές” – Παρουσίαση βιβλίου – ανοικτή συζήτηση: “ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ;”

Ο ιστότοπος “Ρωγμές”, http://rogmeshra.blogspot.com/ , διοργανώνει ανοικτή εκδήλωση – συζήτηση την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2023 στις 6.30 μ.μ. στην αίθουσα Αντιπροσωπείας του ΤΕΕ-ΤΑΚ Τμήμα Ανατολικής Κρήτης (Πρεβελάκη και Γρεβενών, πίσω από το Ιστορικό Μουσείο Ηρακλείου), με αφορμή το βιβλίο των Λόη  Λαμπριανίδη και Δημοσθένη Γεωργόπουλου που φέρει τον τίτλο: “Θέλουμε ανάπτυξη;”.

θα συζητήσουν: Ο εκ των συγγραφέων του βιβλίου  Λόης Λαμπριανίδης, οικονομικός γεωγράφος, καθηγητής ΠΑΜΑΚ, πρώην ΓΓ Ιδιωτικών Επενδύσεων υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο Γιώργος Σταθάκης, πρώην Αντιπρύτανης Παν. Κρήτης, πρώην Υπουργός Ανάπτυξης, ο Αντώνης Αγγελάκης, επιστημονικό στέλεχος Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων (ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ) διδάσκων ΕΚΠΑ, και ο Νίκος Πρινιωτάκης, πολιτικός επιστήμονας, ιστορικός, ιστότοπος “Ρωγμές”. Τη συζήτηση θα συντονίσει Ο Μανόλης Μανιούδης, οικονομικός αναλυτής ΙΝΕΜΥ-ΕΣΕΕ, διδάσκων ΕΑΠ, ιστότοπος “Ρωγμές”.

Το ζήτημα της “ανάπτυξης” περιστοιχισμένο από πλήθος επιθετικούς προσδιορισμούς, βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα, ως απάντηση και «μαγική συνταγή» για όλα τα προβλήματα και τις προκλήσεις που θέτουν στην κοινωνία οι σύγχρονες εξελίξεις στα πεδία της οικονομίας, της τεχνολογίας, του περιβάλλοντος, της παραγωγής και της δημόσιας διοίκησης.

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε σήμερα να αγνοούμε τη συζήτηση για συμπεριληπτική ανάπτυξη με όρους οικονομικής δημοκρατίας;

Το ποιά ανάπτυξη, σε ποια κατεύθυνση, με ποιον τρόπο και για ποιους, εμπεριέχει σχεδόν όλους τους προβληματισμούς και αποτελεί κεντρικό διακύβευμα του κοινωνικού ανταγωνισμού. Οι ομιλητές, από τη βιωματική εμπειρία συμμετοχής σε επιτελικές θέσεις στο υπουργείο ανάπτυξης  την τετραετία 2015-2019 και συγχρόνως μέσα από τη θεωρητική και ιστορική προσέγγιση, δίνουν ερεθίσματα για σκέψη και αναστοχασμό, ενώ τίθενται αυτόματα πλήθος ερωτημάτων που ζητούν απαντήσεις σε τοπικό και σε κεντρικό επίπεδο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί