Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου: Ντροπή το “κρυφό σχολείο” στο παρεκκλήσι του Καπετανάκειου

Το “κρυφό σχολείο” του Καπετανάκειου! Πηγή “Νέα Κρήτη”

Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε από τον τοπικό τύπο την περίπτωση που παρουσιάστηκε ως «κρυφό σχολείο»: την πραγματοποίηση διδακτικών ωρών σε κείμενο παρεκκλήσι του Καπετανάκειου ελλείψει εκπαιδευτικής αίθουσας.

Δεν αποτελεί βέβαια κάποια πρωτοτυπία, καθώς όπως έχουμε πληροφορηθεί από την τοπική κοινωνία/φορείς και τους εκπαιδευτικούς, το Καπετανάκειο (όπως και πολλά ακόμα σχολεία του νόμου μας) αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα στέγασης και βρίσκεται σε διαρκή διάλογο με τις δημοτικές αρχές για να βρεθεί επίλυση μέσω κτιριακής αναδόμησης ή μέσω εγκατάστασης λυόμενης αίθουσας. Στο πρόσφατο παρελθόν δε, όπως μας μετέφεραν εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς, γινόντουσαν μαθήματα ακόμα και σε υπόγειους χώρους που κινδύνευαν από τις νεροποντές.

Ως Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου, θεωρούμε πως φαινόμενα σαν και αυτό αποτελούν ντροπή για την εικόνα του εκπαιδευτικού μας συστήματος εν έτει 2023. Προσβάλουν τόσο την αξιοπρέπεια και το ήθος της εκπαιδευτικής πράξης, όσο και τις απαραίτητες και προβλεπόμενες συνθήκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε μαθησιακό και υγειονομικό πλαίσιο.

Πρέπει επιτέλους η Πολιτεία να πράξει ο,τι της αναλογεί ώστε να προστατευθούν τόσο οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές, όσο και η εικόνα του Δήμου μας συνολικά. Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να διασφαλίζει την ποιότητα και την ασφάλεια του εκπαιδευτικού έργου και να μην αδιαφορεί στα ουσιαστικά και δομικά ζητήματα των αρμοδιοτήτων του. Είναι γεγονός ότι η Κεραμέως, την ίδια στιγμή που βρίσκει κονδύλια για να φέρει την πανεπιστημιακή αστυνομία, που χρηματοδοτεί την σχολή της Βοστώνης με 2 εκ €, μας λέει ότι δεν βρίσκει κονδύλια να φτιάξει ή έστω να ανακαινίσει δημόσια κτίρια που χρήζουν λειτουργικής ανάπλασης!

Ας δράσει τώρα, ας δράσει άμεσα, έστω και αν ως κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί