Ο πρόεδρος της Βουλής επιχείρησε να λογοκρίνει τον Α. Τσίπρα! – Πώς απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ (βίντεο)

Σε μια προσπάθεια να λογοκρίνει τον Αλέξη Τσίπρα προχώρησε ο πρόεδρος της Βουλής, Κ. Τασούλας.

Για Συνταγματική εκτροπή έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή στα πλαίσια της συζήτησης για την πρόταση μομφής για τις υποκλοπές, την οποία κατέθεσε το κόμμα του.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρωθυπουργός είναι “απόλυτα εκτεθειμένος”. “Σήμερα υπάρχουν αποδείξεις από την ΑΔΑΕ, από την αρμόδια Αρχή, απέναντι σε αυτές τις αποδείξεις, χρωστάτε απαντήσεις και εξηγήσεις”, είπε. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό πως γνώριζε για τις παρακολουθήσεις. “Εσείς ήσασταν ο εντολοδόχος και λέγατε ψέματα για έξι μήνες”, ανέφερε σε σκληρό τόνο.

“Μέσα στον πανικό σας και στην αλαζονεία της ισχύος σας κάνατε ότι μπορεί κανείς να φανταστεί για να συγκαλύψετε. Εξαπολύσατε τρομοκρατία σε όσους ήξεραν και μπορούσαν να μιλήσουν. Αντί να αναλάβετε τις ευθύνες σας και να παραιτηθείτε είτε να υποδείξετε τους ενόχους και να τους οδηγήσετε στη Δικαιοσύνη, επιμείνατε στο δρόμο της εκτροπής και στη δολοφονία της αλήθειας”, συνέχισε, λέγοντας πως ο κ. Μητσοτάκης είναι “δύο φορές ένοχος”.

Σε αυτό το σημείο, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι “έκανε πως δεν ξέρει”, ανέφερε πως στο δίλημμα αν είναι “ένοχος ή βλαξ”, εκείνος επέλεξε να κάνει πως ακολουθεί τον δεύτερο δρόμο. Σε αυτό το σημείο επικράτησε ένταση με βουλευτές της ΝΔ να διαμαρτύρονται.

“Κύριε πρόεδρε να σκεφτείτε λίγο της εκφράσεις. Είναι άλλης τάξεως”, ανέφερε ο πρόεδρος της Βουλής, κ. Τασούλας, με τον πρόεδρο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης να αντιδρά εντόνως και να αναφέρει πως ο ίδιος ο Κ. Τασούλας προσπάθησε να εμποδίσει τη συζήτηση τις προηγούμενες ημέρες ενώ είπε χαρακτηριστικά: “Να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία όσο κάνουν πως ενοχλούνται, ενώ δεν ενοχλούνται όταν έχουν έναν αρχηγό που καταπάτησε το Σύνταγμα και το Κράτος Δικαίου. Να με προστατεύσετε από την οχλαγωγία. Τόσες μέρες κι εσείς προσπαθήσατε να παρεμποδίσετε τη συζήτηση. Είναι δημοκρατικό μου δικαίωμα να προστατεύσω την αλήθεια”.

“‘Ο,τι είπα, το είπα για να σας προστατεύσω”, απάντησε ο κ. Τασούλας, ενώ εν συνεχεία ο κ. Τσίπρας απάντησε πως “ο πρωθυπουργός δεν είναι καθόλου βλαξ. Είναι πάρα πολύ έξυπνος, και γι’ αυτό είναι και ένοχος”. “Κύριε Μητσοτάκη, δεν είστε ούτε μειωμένου καταλογισμού, ούτε εξαπατημένος. Ένοχος είστε.Εσείς είστε ο επικεφαλής του ρυπαρού δικτύου. Ο ιθύνων νους του παρακράτους. Οι υποκλοπές έχουν τη δική σας σφραγίδα. Προσωπική και ανεξίτηλη και είναι μια υπόθεση θεσμικά ανυπόφορη αλλά και υπαρξιακά αποκρουστική που μας οδηγεί σε ένα καθεστώς Οργουελιανής δυστοπίας”, ανέφερε ο κ. Τσίπρας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί