Ξανά στην ΑΔΑΕ ο Αλ. Τσίπρας: Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα “δικασταί εις τας Αθήνας”- Το φως νίκησε το σκοτάδι (Βίντεο)

Συνάντηση με την ΠτΔ το απόγευμα

Συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ είχε το πρωί της Τρίτης ο Αλέξης Τσίπρας, με αντικείμενο τις ραγδαίες εξελίξεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών. Ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις πορείες των ερευνών, με τον Αλέξη Τσίπρα να έχει υποβάλλει σχετικό αίτημα.

«Ευτυχώς, υπάρχουν ακόμη δικαστές στην Αθήνα. Το φως νίκησε το σκοτάδι», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το τέλος της συνάντησης.

Η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, έγινε λίγες ημέρες μετά το αντιθεσμικό μπλόκο της πλειοψηφίας της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής στο αίτημα του Χρήστου Ράμμου να ενημερώσει για τα αποτέλεσμα των ερευνών όσον αφορά στις παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, όπως το Σύνταγμα ορίζει αλλά ακόμα και ο εκτρωματικός νόμος που ψήφισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αποκάλυψη του Euractiv σχετικά με αίτημα που αναμένεται να κατατεθεί από τις Βρυξέλλες προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη για της προστασία της Αρχής αλλά και του προέδρου της, ούτως ώστε να βγουν στο «φως» τα πορίσματα των ελέγχων.

Δείτε: Nέα παρέμβαση από το Ευρωκοινοβούλιο για το σκάνδαλο υποκλοπών: Ζητά την προστασία της ΑΔΑΕ και του προέδρου της

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας είχε επισκεφθεί την Ανεξάρτητη Αρχή στις 7 Δεκεμβρίου του 2022 και παρέδωσε στον Χρήστο Ράμμο επιστολή με την οποία ζητά, όπως ορίζει ο νόμος, ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ενημερωθεί για τις άρσεις απορρήτου που έγιναν τα τελευταία 3 χρόνια και αφορούν πολιτικούς, δημοσιογράφους, δικαστικούς και αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων.

Το απόγευμα της Τρίτης, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να συναντηθεί με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Συγκεκριμένα, η πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθούν στις 6 το απόγευμα στο Προεδρικό Μέγαρο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί