Κινητοποιήσεις από τους εργαζόμενους ΠΑΓΝΗ για την επίσκεψη Μητσοτάκη: «Οι υγειονομικοί που χειροκροτούσατε στα μπαλκόνια δεν ανέχονται την κοροϊδία»

(Φωτογραφία εξωφύλλου: Από την επίσκεψη Μητσοτάκη στο ΠΑΓΝΗ τον Ιούλιο του 2021)

«Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία σας επίσκεψη, όπου δηλώνατε προκλητικά ότι δεν θέλετε να ακούτε ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι οι προσλήψεις στην Υγεία»: Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό από το σωματείο εργαζομένων ΠΑΓΝΗ

Ανοιχτή επιστολή στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση, με αφορμή την επίσκεψή του στο Ηράκλειο δημοσιεύει το Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, το οποίο γνωστοποιεί παράλληλα ότι θα προχωρήσει στις εξής κινητοποιήσεις:

Την Τετάρτη 25/1 σε ενδεχόμενη παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου στο νοσοκομείο παράσταση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του ΠΑΓΝΗ

Την Πέμπτη 26/1 την επέκταση της προγραμματισμένης στάσης εργασίας – Κάλεσμα στους εργαζόμενους του νοσοκομείου σε στάση εργασίας 7:00-15:00μ.μ. και συγκέντρωση  στην  πλατεία Ελευθερίας στις 9:30π.μ.

Καλεσμα σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30μ.μ στην 7η ΥΠΕ.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση του σωματείου

κ. Πρωθυπουργέ,

Σαν να μην πέρασε μια μέρα από την τελευταία σας επίσκεψη στο ΠΑΓΝΗ, όπου δηλώνατε προκλητικά ότι δεν θέλετε να ακούτε ότι η λύση σε κάθε πρόβλημα είναι οι προσλήψεις στην Υγεία… Τώρα επισκέπτεστε ξανά την πόλη μας, συνοδεία του υπουργού Υγείας για  την παρουσία δράσεων για τον καρκίνο, εν μέσω κινητοποιήσεων υγειονομικών και ασθενών για δημόσια και δωρεάν Υγεία.

Δείτε επίσης: Πέρασε σίφουνας από την Κρήτη και το είπε στο ΠΑΓΝΗ: Κουράστηκε να ακούει ότι λύση είναι οι προσλήψεις στην Υγεία! (βίντεο)

Την ίδια περίοδο, δηλαδή, που οι μαχόμενοι υγειονομικοί διαμαρτύρονται για τις εξοντωτικές συνθήκες εργασίας, τις μετακινήσεις, την υποστελέχωση, τις χιλιάδες μέρες ρεπό και άδειας που οφείλονται, την αναστολή λειτουργίας μοναδικών κλινικών. Την ίδια περίοδο που εντείνεται ο αυταρχισμός στους εργαζόμενους με τη στήριξη της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, με την ανανέωση της θητείας της διοίκησης  του ΠΑΓΝΗ εν μέσω πολλαπλών καταγγελιών για αυθαιρεσίες, τρομοκρατία, υποτίμηση της αξιοπρέπειας των εργαζομένων. Αμέσως μετά την ψήφιση του νόμου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη που βάζει ταφόπλακα σε ό,τι είχε απομείνει δημόσιο και δωρεάν στο σύστημα Υγείας.

Να σας θυμίσουμε κ. Πρωθυπουργέ, αν δεν έχετε πληροφορηθεί από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, τις διορισμένες διοικήσεις τους και τις πολλαπλές κινητοποιήσεις των εργαζομένων με μπροστάρη το σωματείο μας:

  • Ότι στους ήρωες υγειονομικούς οφείλονται 20.000 μέρες ρεπό και αδειών! 
  • Ότι οι κενές μόνιμες  οργανικές θέσεις όλων των ειδικοτήτων είναι 600, εκ των οποίων οι 300 αφορούν στη νοσηλευτική υπηρεσία! 
  • Ότι μόνο τον τελευταίο χρόνο αποχώρησαν από το νοσοκομείο πάνω από 100 εργαζόμενοι.
  • Ότι στον 21ο αιώνα νοσηλεύονται χειρουργημένα παιδιά στην ίδια κλινική με παιδιά με λοιμώξεις! Ότι  οι Κρητικοί πλήρωσαν για τη  υγεία τους στα ιδιωτικά απογευματινά ιατρεία πριν την έναρξη covid πάνω από 4.000.000 εκατομμύρια ευρώ άμεσα και σχεδόν διπλάσια έμμεσα από τα ασφαλιστικά ταμεία! 
  • Ότι πάνω από 12.000 Κρητικοί περιμένουν στις λίστες αναμονής να χειρουργηθούν εκ των οποίων οι μισοί βρίσκονται στη λίστα του ΠΑΓΝΗ.
  • Ότι υπάρχει  μια μόνο ψυχιατρική κλινική στην Ανατολική Κρήτη.

Αυτά είναι τα αποτελέσματα των «δράσεων» της κυβέρνησης στην Υγεία: της υποχρηματοδότησης, της εμπορευματοποίησης, της ιδιωτικοποίησης! 

Σας ενημερώνουμε κ. Πρωθυπουργέ ότι οι υγειονομικοί που κάποτε χειροκροτούσατε στα μπαλκόνια δεν ανέχονται την κοροϊδία της κυβέρνησης. Δεν αποδέχονται να δουλεύουν σε εξουθενωτικές συνθήκες εργασίας και πάλι να μη φτάνουν για να φροντίσουν τους ασθενείς τους όπως τους αξίζει. Δεν αποδέχονται τη λογική κόστους-οφέλους στα νοσοκομεία!

Δεν θα γίνουμε συνένοχοι στο έγκλημα που ετοιμάζετε ενάντια στην Υγεία!

Η ΥΓΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΧΙ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ

Αποφασίζουμε:

  • Την Τετάρτη 25/1 σε ενδεχόμενη παρουσία κυβερνητικού κλιμακίου στο νοσοκομείο παράσταση διαμαρτυρίας στο σαλόνι του νοσοκομείου
  • Την Πέμπτη 26/1 την επέκταση της προγραμματισμένης στάσης εργασίας και καλούμε τους εργαζόμενους του νοσοκομείου σε στάση εργασίας 7:00-15:00μ.μ. και συγκέντρωση  στην  πλατεία Ελευθερίας στις 9:30π.μ.
  • Στη συνέχεια καλούμε σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 12:30μ.μ στην 7η ΥΠΕ.

Παλεύουμε για ένα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΟ ΔΩΡΕΑΝ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ! Με αύξηση της χρηματοδότησης της Υγείας αποκλειστικά από τον κρατικό προϋπολογισμό.

  • ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΛΗΡΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΠΡΟΝΟΙΑΣ – ΕΚΑΒ  ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ   (Κέντρα υγείας, Νομαρχιακά νοσοκομεία, Πανεπιστημιακό) 
  • ΚΑΜΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ – ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ – ΚΛΙΝΙΚΗΣ – ΤΜΗΜΑΤΟΣ
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ 
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ 
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ – ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ΟΥ Κ 14ΟΥ ΜΙΣΘΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί