Για να καλύψει τις παρακολουθήσεις, ο Οικονόμου μιλάει για παρακράτος στην ΕΥΠ, που ελέγχει ο Μητσοτάκης όμως! (βίντεο)

Απίστευτα είναι όσα συμβαίνουν με την κυβέρνηση Μητσοτάκη, που κυριολεκτικά κάθε μέρα χάνει τη “μπάλα”. Σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Οικονόμου, προκειμένου να καλύψει την παρακολούθηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ αλλά και άλλων από την ΕΥΠ, η οποία είναι υπό τον έλεγχο του ίδιου του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, δε δίστασε να ισχυριστεί ότι μέσα στην ΕΥΠ… μπορεί να λειτουργεί παρακράτος!

Στην ευθεία ερώτηση αν «παρακολουθείτο ή όχι ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ; Η κυβέρνηση μπορεί να ξεκαθαρίσει αν ήταν προστατευμένος ή αν δεν ήταν;» που έθεσαν οι δημοσιογράφοι, ο κ. Οικονόμου απάντησε με γενικολογίες. «Αν υπήρχαν μέσα στους κύκλους της ΕΥΠ ορισμένοι που λειτουργούσαν εκτός πλαισίου και έκαναν τέτοια πράγματα, τελείως εκτός της λογικής που πρέπει να έχουν οι μυστικές υπηρεσίες μιας χώρας, χωρίς τις ασφαλιστικές δικλίδες και τις διαδικασίες που θα έπρεπε να ακολουθηθούν, αυτά θα φανούν, θα αναδειχθούν, δεν θα μείνει καμία σκιά», όπως είπε.

Μάλιστα, περιέγραψε το ξήλωμα του συστήματος Μητσοτάκη (αποπομπή Δημητριάδη και άλλων) σε σχέση με τις παρακολουθήσεις τόσο στην ΕΥΠ όσο και με το κακόβουλο λογισμικό Predator ως… επιλογή Μητσοτάκη! Όπως υποστήριξε, «η κυβέρνηση δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια, έφυγε κόσμος από την ΕΥΠ, στη συνέχεια έγιναν σημαντικές αλλαγές και εσωτερικά (μονάδες εσωτερικού ελέγχου, δεύτερος εισαγγελέας, ασφαλιστικές δικλίδες για πολιτικά πρόσωπα, μια σειρά άλλες διαδικασίες) που θωρακίζουν τις νόμιμες επισυνδέσεις πολιτικών προσώπων».

Και στην αντίδραση των δημοσιογράφων για το ότι δεν έχει αποκαλυφθεί ούτε το ποιοι εμπλέκονταν σε αυτούς τους κύκλους ούτε ποια είναι και αν υπάρχουν ή καταστράφηκαν τα προϊόντα του εγκλήματος, αρκέστηκε να πει ότι «υπάρχει σε εξέλιξη δικαστική έρευνα, όλα όσα έρχονται στο φως της δημοσιότητας θα αναδειχθούν».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί