Χυδαία επίθεση Οικονόμου σε ΣΥΡΙΖΑ για Ντογιάκο

Χέρι χέρι με τον Ισίδωρο Ντογιάκο και την πρωτοφανή του απόφαση να μπλοκάρει τις έρευνες της ΑΔΑΕ για το σκάνδαλο των υποκλοπών βρίσκεται η κυβέρνηση όπως απέδειξε ο Γιάννης Οικονόμου. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όχι μόνο κάλυψε απόλυτα τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για την συνταγματική εκτροπή, αλλά εξαπέλυσε ακραία επίθεση κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Η παρότρυνση σε ανυπακοή στους νόμους, οι επιθέσεις στη Δικαιοσύνη και σε φορείς της Δικαιοσύνης, οι θεατρινισμοί και οι μεγαλοστομίες, στην ουσία αμφισβητούν τον ίδιο τον πυρήνα της φιλελεύθερης Δημοκρατίας. Στρώνουν το χαλί σε ακραίες τάσεις, για να δουν και να εκδηλώσουν συμπεριφορές σαν και αυτές που όλοι μας καταδικάζουμε όταν τις βλέπουμε σε άλλες χώρες του κόσμου. Είναι αυτός ο “τραμπισμός αλά γκρέκα” που πολλές φορές προσδιορίζουμε και που είμαι βέβαιος ότι δεν θέλουμε να δούμε και στη χώρα μας» ισχυρίστηκε προκλητικά ο Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον Ant1.

Την ίδια στιγμή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι το Σύνταγμα ορίζει με σαφήνεια τις αρμοδιότητες και τον προσανατολισμό όλων των θεσμών της Πολιτείας και παραπέμπει στους νόμους… Οι νόμοι που ψήφισε η ελληνική Πολιτεία ορίζουν ποιος είναι ο τρόπος. Αυτό λέμε από την πρώτη στιγμή. Το Σύνταγμα λέει με σαφήνεια “όπως νόμος ορίζει”. Η Δημοκρατία έχει κανόνες και οι κανόνες της Δημοκρατίας είναι οι νόμοι».

Παράλληλα ο Γιάννης Οικονόμου υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη και δεν τοποθετείται στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης δεν την υποστηρίζουμε αλά καρτ. Είμαστε με τη Δικαιοσύνη και με τους θεσμούς».

Στη συνέχεια επιτέθηκε εκ νέου στον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ υποστηρίζοντας ότι «άλλοι αναζητούν ταυτότητα μέσα από την τοξικότητα. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που υιοθετούμε διαδόσεις, ατεκμηρίωτες καταγγελίες, συκοφαντίες ρυπαρών δικτύων. Δεν είμαστε εμείς αυτοί που αμφισβητούμε τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης ή το ρόλο της Δικαιοσύνης και των θεσμών. Δεν είμαστε αυτοί εμείς που τη Δικαιοσύνη την υποστηρίζουν όταν οι αποφάσεις συμφέρουν μια επιδίωξη και όταν είναι αντίθετη προς την επιδίωξη βγαίνουν να την καταγγέλλουν»

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί