Ο εγωκεντρισμός μιας δημοτικής αρχής ή η αντιδήμαρχος που ονειρεύεται τον θάνατο της Βικελαίας για να την “αναστήσει”!

Αποσύρεται δήλωσε η ίδια από την πολιτική, αλλά διευκρίνισε ότι υπό όρους είναι διατεθειμένη να συνεργαστεί όχι με οποιοδήποτε (να το εκλάβουμε ως αντίφαση;)  Ίσως. Επίσης στην χθεσινή συνέντευξή της η ίδια τόνισε ότι «το Ηράκλειο έχει τον πολιτισμό που αξίζει στην ιστορία του». Πιο συγκεκριμένα ανέφερε «Αν καταφέρω ως αντιδήμαρχος πολιτισμού να αναστήσω τη Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη, θα είμαι σε θέση να λέω ότι δεν πέρασα «τζάμπα» από τον Δήμο. Δεν θα είμαι ικανοποιημένη, αλλά θα μπορώ να το λέω αυτό».

Μα αλήθεια γιατί το είπε αυτό; Η Βικελαία ποτέ δεν πέθανε και αυτό οφείλεται στους ανθρώπους της, στους υπαλλήλους της, αυτούς τους πραγματικούς φαροφύλακες του πνεύματος. Αυτό το δείχνουν οι εκδηλώσεις της, τα συνέδριά της, οι εκδόσεις της που ευτυχώς τουλάχιστον προβάλλονται από τον τοπικό τύπο και όχι από τη δημοτική αρχή, όπως παλιά συνηθιζόταν να γίνεται.

Η κυρία Πλεύρη επί 8 χρόνια που είναι αντιδήμαρχος όντως τι έπραξε για τη Βικελαία, πέραν από μεγάλα αλλά κούφια λόγια και μπόλικο εγωκεντρισμό;

Κυρία αντιδήμαρχε η Βικελαία δεν πέθανε, οπότε δεν θα μπείτε στον κόπο να την αναστήσετε. Βέβαια δεν πρέπει κάποιοι παράγοντες του πνεύματος να ανησυχούν μην πάθουν αυτό όπως συνέβη και με τις δαιμονικές θεότητες που μόλις πληροφορήθηκαν το θάνατο του Μεγάλου Πάνα κατάλαβαν πως είχε έρθει και η δική τους ώρα, θρηνώντας μ’ αυτό τον τρόπο την απώλεια και τη συντέλεια του κόσμου.

Οι ανώνυμοι θεατές της βιβλιοθήκης

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί