Κοινοβουλευτική αναφορά Ξανθού για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπηλίου σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ Τάξης

Σε κοινοβουλευτική παρέμβαση για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπηλίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ Τάξης, προχώρησε σήμερα ο βουλευτής Ρεθύμνου και τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ανδρέας Ξανθός, καταθέτοντας αναφορά προς τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, την επιστολή του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου Γιάννη Ταταράκη, στην οποία εκφράζεται το αίτημα για αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπηλίου του Δήμου Αγίου Βασιλείου σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ Τάξης, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στο έργο της πυρόσβεσης στον Δήμο, που σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας κατατάσσεται στους πλέον πυρόπληκτους δήμους της χώρας, καθώς πλήττεται από επαναλαμβανόμενες πυρκαγιές τα τελευταία 40 και πλέον χρόνια.

Ο Α. Ξανθός στην αναφορά του τονίζει, ότι τα ακραία καιρικά φαινόμενα (θυελλώδεις άνεμοι) που πνέουν στην περιοχή, που γίνονται εντονότερα λόγω της κλιματικής κρίσης, απαιτούν περισσότερα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών στην περιοχή. Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου διαθέτει μεγάλο παραλιακό μέτωπο με τουριστικές μονάδες και επιχειρήσεις, ενώ στα όρια του Δήμου υπάρχουν περιοχές Natura και το ειδικής προστασίας και φυσικού κάλλους Φοινικόδασος του Πρέβελη.

Ο Α. Ξανθός προσθέτει ότι για το ίδιο θέμα είχε υποβάλλει στις 5/7/2022 αναφορά στον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας την τότε επιστολή του Δημάρχου Αγίου Βασιλείου.

Ο Α. Ξανθός καταλήγει ότι είναι επιτακτική ανάγκη η ικανοποίηση του χρόνιου αιτήματος της τοπικής κοινωνίας για την αναβάθμιση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Σπηλίου σε Πυροσβεστικό Σταθμό Δ Τάξης, αίτημα το οποίο τυγχάνει καθολικής αποδοχής όλων των θεσμικών φορέων της Π.Ε. Ρεθύμνου.

Τέλος, ο Α. Ξανθός ερωτά τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας ποιες ενέργειες θα κάνει για το θέμα και ζητά σχετική ενημέρωση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί