Το τελευταίο αντίο στον βασιλιά του ποδοσφαίρου, Πελέ (Live)

Σε κλίμα συγκίνησης αποχαιρετά η Βραζιλία τον Πελέ, καθώς ο θρύλος του ποδοσφαίρου μεταφέρεται στην τελευταία «κατοικία» του.

Το λαϊκό προσκύνημα στο γήπεδο της Σάντος ολοκληρώθηκε και η σόρος του Βραζιλιάνου μάγου της μπάλας συνοδεύεται από χιλιάδες κόσμου.

Νωρίτερα, ο νέος Πρόεδρος της Βραζιλίας Λουίζ Ινάσιο Λούλα ντα Σίλβα έφτασε στην πόλη Σάντος προκειμένου να αποτίσει φόρο τιμής στον Πελέ. Ίδιος έδωσε τα συλλυπητήριά του στη χήρα του Πελέ ενώ στάθηκε δίπλα στο φέρετρο το οποίο ήταν ντυμένο με μια βραζιλιάνικη σημαία, στο κέντρο του γηπέδου ποδοσφαίρου. Ο ίδιος είχε δηλώσει μετά τον θάνατο του Πελέ ότι «λίγοι Βραζιλιάνοι έκαναν γνωστό το όνομα της χώρας μας όσο εκείνος».

Περισσότεροι από 230.000 άνθρωποι -σύμφωνα με τη Σάντος- πέρασαν από χθες στις 15:00 όταν ξεκίνησε το λαϊκό προσκύνημα στον Πελέ, στο γήπεδο της Σάντος «Vila Belmiro».

Το γήπεδο της Σάντος
EPA/GUILHERME DIONIZIO
Το γήπεδο της Σάντος
EPA/GUILHERME DIONIZIO

Αφού ολοκληρώθηκε η 24ωρη αγρυπνία, η πομπή που ξεκίνησε μεταφέρει το φέρετρο του Πελέ πρόκειται να περάσει από τους δρόμους του Σάντος, περνώντας τη γειτονιά όπου ζει η μητέρα του, Σελέστ Αράντες, και καταλήγοντας στο νεκροταφείο Ecumenical Memorial Necropolis, όπου θα ταφεί σε ιδιωτική τελετή.

Παιδί κοιτάζει τη φανέλα της εθνικής Βραζιλίας του Πελέ
EPA/ISAAC FONTANA

Ο Έντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, γνωστός ως Πελέ, πέρασε ένα μήνα στο νοσοκομείο Albert Einstein στο Σάο Πάολο μέχρι τον θάνατό του την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 82 ετών από νεφρική και καρδιακή ανεπάρκεια, βρογχοπνευμονία και αδενοκαρκίνωμα του παχέος εντέρου.

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί