Γκάγκα: «Παράθυρο» για αύξηση της τιμής των φθηνών φαρμάκων!- Ιδού γιατί υπάρχουν οι ελλείψεις! 

Να πριμοδοτήσει τα κέρδη των φαρμακοβιομηχανιών βλέπει ως λύση για τις δραματικές ελλείψεις φαρμάκων η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το ομολόγησε ανερυθρίαστα η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, η οποία μιλώντας σήμερα Τρίτη (3/1) στον ΣΚΑΪ άφησε ορθάνοιχτο παράθυρο για αύξηση της τιμής των λεγόμενων φθηνών φαρμάκων.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν έρχονται αυξήσεις στις τιμές των φαρμάκων, η Μίνα Γκάγκα δήλωσε: «Τα πολύ φτηνά φάρμακα είναι κάτι που πρέπει να σκεφτούμε. Δηλαδή πρέπει να αξίζει τον κόπο να τα παράξει κάποιος για να τα έχουμε. Δεν είναι λογικό να έχουμε φάρμακα σε τιμή κάτω από το κόστος».

Η ίδια παραδέχθηκε ότι αν αυξηθούν οι τιμές των φαρμάκων, θα πρέπει να βάλουν το χέρι στην τσέπη και οι πολίτες, καθώς δεν θα καλυφθεί το σύνολο της διαφοράς από την Πολιτεία.

Από εκεί και πέρα, η Μίνα Γκάγκα επανέλαβε το αφήγημα Πλεύρη ότι η έλλειψη στα φάρμακα «είναι παγκόσμιο φαινόμενο», ενώ την απέδωσε και στο πρώιμο κύμα γρίπης. Φυσικά, αρνήθηκε ότι υπήρξε καθυστέρηση στην λήψη μέτρων από την πλευρά του υπουργείου Υγείας. 

Παράλληλα, η αν. υπουργός Υγείας προέτρεψε τους πολίτες να χρησιμοποιούν και γενόσημα. Τόνισε ότι τα αντιπυρετικά φάρμακα δεν πρόκειται να μπουν σε ηλεκτρονική συνταγογράφηση, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο να κλείσουν σχολεία λόγω γρίπης.
 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί