Χερσόνησος: Βραβεύτηκαν οι μαθητές που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση

Τους μαθητές Λυκείων του Δήμου Χερσονήσου που πέτυχαν την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση κατά το σχολικό έτος 2021 – 2022 βράβευσε ο Δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος.
Σε μία ζεστή τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Κατάστημα Μαλίων, το ίδρυμα «Έλλη Αλεξίου» απένειμε επαίνους και αναμνηστικά στους μαθητές των λυκείων Επισκοπής, Γουβών, Χερσονήσου, Μοχού και Μαλίων καθώς επίσης και του Καλλιτεχνικού και Μουσικού Λυκείου Ηρακλείου, ενώ παρέδωσε  laptops σε τέσσερις αριστεύσαντες μαθητές.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μαθητές και γονείς που παρέλαβαν συγκινημένοι τους επαίνους που συμβολίζουν το επιτυχές αποτέλεσμα στην προσπάθειά τους να εισαχθούν στην ανώτατη εκπαίδευση, μέσω της διαδικασίας των πανελλαδικών εξετάσεων.
Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Χερσονήσου Γιάννης Σέγκος ανέφερε: «Είναι πολύ σημαντικό να ανταμείβονται οι προσπάθειες των μαθητών μέσω της εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η Παιδεία εξάλλου αποτελεί βασικό πυλώνα του ανθρώπινου οικοδομήματος. Συγχαρητήρια στους μαθητές, φοιτητές πλέον, αλλά και στους γονείς τους, για τη συνεισφορά τους και τον σημαντικό τους ρόλο να στηρίξουν τα παιδιά τους σε αυτή την προσπάθεια. Πολλά συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς για το σημαντικό τους έργο».

Το Δημοτικό Ίδρυμα «Έλλη Αλεξίου» έχοντας στραμμένο το βλέμμα στη δημιουργική δύναμη των νέων θεωρεί επιβεβλημένο να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει την προσπάθεια των μαθητών για τις επιδόσεις και ιδιαίτερα την αριστεία.

Επιπλέον, στο πλαίσιο σύνδεσης των δράσεων του Ιδρύματος με τη νέα γενιά και τις προσπάθειές της για μάθηση και διάκριση, και συγκεκριμένα στον τομέα της Παιδείας, ανταμείβοντας και επιβραβεύοντας τον κόπο και τον μόχθο των αρίστων, έχει καθιερώσει τη στήριξη και ενίσχυση μαθητών, ενθαρρύνοντας την ευγενή άμιλλα και αριστεία.

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Ιδρύματος «Έλλη Αλεξίου» Μανόλης Ανυφαντάκης δήλωσε : «Το Ίδρυμα “Έλλη Αλεξίου” έχοντας στραμμένο το βλέμμα στη δημιουργική δύναμη των νέων θεωρεί επιβεβλημένο να αναγνωρίζει και να επιβραβεύει την προσπάθεια των μαθητών για τις επιδόσεις και ιδιαίτερα την αριστεία. Είναι μια ηθική επιβράβευση, μια οφειλόμενη τιμή στις προσπάθειες αυτής της γενιάς, που κυνηγάει τα όνειρά της για ένα καλύτερο μέλλον».
Ο Δήμαρχος Χερσονήσου, παρουσία του προέδρου του Ιδρύματος «Έλλη Αλεξίου» παρέδωσε στους μαθητές του Δήμου Χερσονήσου που αρίστευσαν στις πανελλαδικές εξετάσεις της σχολικής περιόδου 2021 – 2022 laptops και σε όλους τους επιτυχόντες μαθητές της ίδιας σχολικής περιόδου επαίνους και αναμνηστικά.

Ο Δήμαρχος Χερσονήσου συνεχάρη τους νέους φοιτητές για την επιτυχία και απευθυνόμενους προς αυτούς σημείωσε : «Η δική σας επιτυχία γεμίζει χαρά όλους μας. Είναι η δική σας γενιά που θα κληθεί να διαμορφώσει το μέλλον όχι μόνο στο δήμο μας αλλά σε ολόκληρη τη χώρα. Ο μεγαλύτερος έπαινος για σας είναι η ηθική ικανοποίηση της επίτευξης του στόχου σας. Μέσω της Παιδείας οικοδομούνται σύγχρονες κοινωνίες. Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η επένδυση στη γνώση αποτελεί την πιο σημαντική επένδυση της ζωής μας».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί