12 συλλήψεις για ζάρια στην Κρήτη

Κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 10.240 ευρώ

Συνελήφθησαν συνολικά 12 Έλληνες (11 άνδρες και 1 γυναίκα), σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου που εκπονεί η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης για την πάταξη του φαινομένου της διενέργειας και συμμετοχής σε παράνομα τυχερά παίγνια πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Ειδικότερα, όπως αναφέριε η ανακοίνωση της αστυνομίας, αργά τη νύχτα της Πέμπτης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχή του Ρεθύμνου.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ημεδαπή ως προσωρινά υπεύθυνη της επιχείρησης, είχε επιτρέψει  σε πέντε άτομα τη συμμετοχή στη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «ΚΥΒΟΙ- ΖΑΡΙΑ». Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και σε χώρους του καταστήματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 1.610 ευρώ ως προερχόμενο ή προοριζόμενο για τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου και τέσσερα (4) ζεύγη κύβων-ζαριών.

Επιπλέον χθες 28.12.2022 στο Ηράκλειο αστυνομικοί της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, σε συνεργασία με αστυνομικούς Α΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηρακλείου, πραγματοποίησαν έλεγχο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου διαπιστώθηκε ότι ημεδαπός ως προσωρινός υπεύθυνος της επιχείρησης, είχε επιτρέψει σε πέντεάτομα τη συμμετοχή στη διενέργεια του απαγορευμένου τυχερού παιγνίου «ΚΥΒΟΙ- ΖΑΡΙΑ», με συνομολόγηση χρηματικού στοιχήματος με απόδοση κερδών στους παίκτες και το διοργανωτή, στην οποία συμμετείχε και ο ίδιος και συνελήφθησαν.

Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στους συλληφθέντες και σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 8.630 ευρώ ως προερχόμενο ή προοριζόμενο για τη διενέργεια του τυχερού παιγνίου και ένα ζεύγος κύβων-ζαριών.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης και Ηρακλείου αντίστοιχα.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί