Νέα αύξηση στις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης

Οι καταναλωτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για «καπέλο» 10 λεπτών στις τιμές από την Πρωτοχρονιά 

Ακριβότερα θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης από την Πρωτοχρονιά, καθώς περιορίζεται στα 15 (από 25) λεπτά το λίτρο η επιδότηση στην αντλία, ενώ παράλληλα καταγράφονται ανοδικές τάσεις στις διεθνείς τιμές του «μαύρου χρυσού».

Πριν τα Χριστούγεννα, οι τελευταίες τιμοληψίες έδειξαν μέση τιμή 1,128 ευρώ ανά λίτρο πανελλαδικά. Έκτοτε όμως οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου κινούνται ανοδικά αγγίζοντας τα 83 δολάρια το βαρέλι όταν στις αρχές Δεκεμβρίου είχαν υποχωρήσει ακόμα και κάτω από τα 75 δολάρια.

Ακόμα και εάν οι διεθνείς τιμές και η ισοτιμία ευρώ δολαρίου μείνουν αμετάβλητες, οι καταναλωτές θα πρέπει να προετοιμαστούν για «καπέλο» 10 λεπτών στις τιμές από την Πρωτοχρονιά δεδομένου ότι η κρατική επιδότηση των 25 λεπτών μαζί με το ΦΠΑ που ισχύει έως τις 31 Δεκεμβρίου, αντικαθίσταται με επιδότηση 15 λεπτών μαζί με το ΦΠΑ.

Έως τις 31 Δεκεμβρίου άλλωστε ισχύει και η παράλληλη επιδότηση των 7,5 λεπτών με ΦΠΑ από τα διυλιστήρια και τις εταιρείες εμπορίας και δεν είναι γνωστό εάν η επιδότηση αυτή θα συνεχιστεί, θα περιοριστεί ή θα σταματήσει. Στην τελευταία περίπτωση η επιβάρυνση για τους καταναλωτές θα είναι μεγαλύτερη.

Με πληροφορίες από ertnews.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί