Επαναλειτουργεί με γραφεία υποδοχής η εφορία Ηρακλείου

Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό στα γραφεία της υπηρεσίας. Θα υπάρχουν όμως γραφεία υποδοχής στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, την παραλαβή φακέλων κλπ.

Επαναλειτουργεί από την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου η Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου, λίγες ημέρες μετά τη φωτιά που ξέσπασε στο κτίριο, η οποία εκτιμάται οτι οφείλεται σε εμπρησμό.

Δείτε:

Σε εμπρησμό οφείλεται η φωτιά που ξέσπασε στην εφορία Ηρακλείου

Στο πόδι η πυροσβεστική για φωτιά στα γραφεία της εφορίας στο Ηράκλειο

Μέσω ανακοίνωσής του ο Σύλλογος εργαζομένων ΔΟΥ Ανατολικής Κρήτης, ζητά την κατανόηση των πολιτών, καθώς όπως αναφέρει η υπηρεσία δεν είναι ακόμα 100% έτοιμη να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία, προσθέτοντας ότι οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται και δεν είναι ακόμα όλοι οι χώροι προσβάσιμοι και ασφαλείς, τόσο για το κοινό, όσο για τους υπαλλήλους.

Η ανακοίνωση του συλλόγου:

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Α.Α.Δ.Ε., η Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου θα επαναλειτουργήσει από την Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου.

Για την απόφαση αυτή είναι προφανές πως υπήρξαν τρεις παράμετροι που ελήφθησαν υπόψη:

1) Η υποχρέωση για την κατά το δυνατό συντομότερη επιστροφή στην κανονικότητα για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων.

2) Η τεχνική δυνατότητα πλήρους λειτουργικότητας της υπηρεσίας.

3) Η δυνατότητα ασφαλούς προσέλευσης φορολογουμένων και υπαλλήλων.

Ενημερώνουμε ωστόσο τους φορολογούμενους, και κατά συνέπεια ζητούμε την κατανόησή τους, για το γεγονός πως η Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου δεν είναι ακόμα 100% έτοιμη να επανέλθει σε πλήρη λειτουργία. Οι εργασίες αποκατάστασης συνεχίζονται και δεν είναι ακόμα όλοι οι χώροι προσβάσιμοι και ασφαλείς, τόσο για το κοινό, όσο για τους υπαλλήλους.

Για το λόγο αυτό, κατά τις πρώτες ημέρες επαναλειτουργίας της Δ.Ο.Υ., δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στο κοινό στα γραφεία της υπηρεσίας. Θα υπάρχουν όμως γραφεία υποδοχής στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, για την εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, την παραλαβή φακέλων κλπ. Σε κάθε περίπτωση, και για την αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας, θα ήταν προτιμότερο αυτές τις ημέρες η προσέλευση στη Δ.Ο.Υ. να αφορά μόνον επείγουσες υποθέσεις. Άλλωστε σε όλες τις περιπτώσεις μπορεί να υποβληθεί αίτημα μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας «ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΟΥ» και να διεκπεραιωθεί από το αρμόδιο τμήμα. Αντιλαμβανόμαστε ότι το κλείσιμο της Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου από τις 20 Δεκεμβρίου, προς αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών έχουν δημιουργήσει μία σειρά από αιτήματα τα οποία θα κληθούμε να διεκπεραιώσουμε το συντομότερο δυνατόν και γι’ αυτό θα χρειαστούμε την κατανόησή σας. Επαναλαμβάνουμε την ανάγκη χορήγησης επαρκούς παράτασης στις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις και στις παραγραφόμενες υποθέσεις των φορολογουμένων, την οποία και αναμένουμε από τη διοίκηση της ΑΑΔΕ.

Τέλος, οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. Ανατολικής Κρήτης, θα θέλαμε να εκφράσουμε τις θερμές μας ευχαριστίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία και στην Ελληνική Αστυνομία για την ιδιαίτερα σημαντική συνδρομή τους στην προσπάθεια επαναλειτουργίας της Δ.Ο.Υ. Ηρακλείου. Ευχόμαστε καλές γιορτές σε όλους!

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί