Σ. Βαρδάκης: «Άλυτα παραμένουν τα προβλήματα των εργαζομένων στον τομέα του τουρισμού»

Συνάντηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, πραγματοποίησε ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σωκράτης Βαρδάκης, με τον Πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Νίκο Κοκολάκη και Νίκο Σμυρνάκη αντίστοιχα και τον Πρόεδρο του Σωματείου Μαγείρων και Ζαχαροπλαστών Ν. Ηρακλείου, Νεκτάριο Μωυσάκη.

Οι εκπρόσωποι των Σωματείων επισήμαναν το πρόβλημα των εποχικών εργαζομένων, οι οποίοι απολύθηκαν με τη λήξη της τουριστικής περιόδου και καλούνται να επιβιώσουν έως και την έναρξη της νέας τουριστικής περιόδου του 2023 (Απρίλιο – Μάιο) χωρίς καμία οικονομική στήριξη, αφού  επιδοτούνται μόνο για τρεις μήνες, ενώ η περίοδος που βρίσκονται εκτός εργασίας είναι τουλάχιστον έξι μήνες.

Εκτενής αναφορά έγινε και στο ζήτημα της Σχολής Τουριστικών Επαγγελμάτων, καθώς θεωρείται αδιανόητο να μην υπάρχει πρόβλεψη χρηματοδότησής της, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί, σε ένα τόπο που θεωρείται η ναυαρχίδα του τουρισμού στη χώρα μας.

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων τόνισαν ότι πρέπει να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα άμεσα, διαφορετικά τα επόμενα χρόνια θα διπλασιαστεί ο αριθμός των εργαζομένων που εγκαταλείπει τον τουριστικό κλάδο, με ολέθρια αποτελέσματα και κίνδυνο υποβάθμισης του τουριστικού προϊόντος της χώρας μας.

Ο κ. Βαρδάκης, αναφέρθηκε από την πλευρά του στις κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις που έχει λάβει το τελευταίο διάστημα για τους εργαζομένους του κλάδου καλώντας την Κυβέρνηση να μεριμνήσει άμεσα προκειμένου να στηριχθούν οι εργαζόμενοι και να αποτραπεί εγκαίρως το διαφαινόμενο πλήγμα στον τουριστικό τομέα, εξαιτίας της έλλειψης εργατικού δυναμικού, ενώ διαβεβαίωσε τους Εκπροσώπους των Σωματείων ότι συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων που αποτελούν πυλώνα ανάπτυξης του τουρισμού στη χώρα μας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί