Κυκλοφόρησε το 9ο τεύχος του Ηρακλειώτικου περιοδικού ΑΠΙΚΟ

Το περιοδικό ΑΠΙΚΟ (Περιοδικό για τη ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ, την ΤΕΧΝΗ, την ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ), που εκδίδεται από συντακτική ομάδα (Δ. Αναγνωστόπουλος, Ν Μεντζίνης, Ελ. Νέστορα,  Μαρία Σκαντζουράκη), κυκλοφόρησε το 9ο τεύχος του. Εκδίδεται υπό την αιγίδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών «Δομίνικος Θεοτοκόπουλος», με την υποστήριξη της Περιφέρειας Κρήτης. Διανέμεται δε, ΔΩΡΕΑΝ στα βιβλιοπωλεία του Ηρακλείου, στην Κρήτη και σε πολλά μέρη όλης της χώρας και φιλοξενεί κείμενα συγγραφέων, ανθρώπων της τέχνης από όλη την Ελλάδα.

Ήδη έχουν κυκλοφορήσει 8 τεύχη και τώρα εκδίδεται το 9ο

periodiko-apiko-300x278.jpg
ΕΞΩΦΥΛΛΟ-Β-ΠΡΙΝΤ-300x300.jpg
teyxos-3-298x300.jpg
teysos-4-300x282.jpg
teyxos-5-300x280.jpg
neo-teyxos-apiko-2021.png
Exofilo 7.jpg
Exofilo 8.jpg

Στο τεύχος 9ο που κυκλοφορεί το αφιέρωμα είναι για τη δυστοπία, την ουτοπία, την ευτοπία, στη Λογοτεχνία, την τέχνη, την εκπαίδευση, με  πολλές συμμετοχές λογοτεχνών από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα καθώς και συνέντευξη του Ηρακλειώτη ζωγράφου Νίκου Βισκαδουράκη: 

Apikoo 9 ej.jpg

Στο σημείωμα σύνταξης διαβάζουμε: 

Η Ουτοπία, είναι μια πανέμορφη χώρα, γεμάτη περιπέτειες. Ίσως δεν καταφέρεις να βγεις ποτέ, θα κουραστείς, αλλά σίγουρα δεν θα βαρεθείς καθόλου. Και ίσως κάποτε, βρεις ικανούς συνοδοιπόρους και γίνει Ευτοπία. Από τη στιγμή που η Δυστοπία είναι πλέον υπαρκτή και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι’ αυτό, τι σε κάνει να πιστεύεις ότι δεν υπάρχει η Ουτοπία που περιμένει εσένα να την κάνεις Ευτοπία;

Συνοδοιπόρους αναζητούσαμε για το προς ανάλυση θέμα μας. Και ανακαλύψαμε πάμπολλους. Με γραφές πρωτότυπες, πολλές φορές προκλητικές, μα πάντα ενδιαφέρουσες. Τους ευχαριστούμε και τους παρουσιάζουμε σε τούτο το τεύχος. 

Το επόμενο τεύχος (10ο) του περιοδικού:  Ο Χρόνος

Τελικά τι είναι ο χρόνος; Ποτάμι ορμητικό που μας παρασέρνει προς τη θάλασσα της αιωνιότητας; Μια μελωδία ατέρμονη που ντύνει το χάος; Κυλάει αργά, κυλάει γρήγορα; Υπάρχει ή δεν υπάρχει; Ερωτήματα αρχέγονα που ν’ απαντήσει παλεύει ο άνθρωπος προσπαθώντας να λύσει το κουβάρι της ύπαρξής του αιώνες τώρα. 

Έτσι κι η Τέχνη, σε όλες τις μορφές έκφρασής της, προσφέρει τα μονοπάτια της ώστε να δώσει σχήμα, μορφή, λόγο κι απάντηση στη διαρκή αναρώτηση και το ΑΠΙΚΟ ανοίγει τις σελίδες του για να φιλοξενήσει τις δικές σκέψεις, αισθήσεις, προβληματισμούς σε σχέση με τον «αψηλάφητο» Χρόνο στη Λογοτεχνία, την Τέχνη, την Εκπαίδευση.

Περιμένουμε τις δημιουργίες σας όπως κάθε φορά στο mail μας: apikoperiodiko@outlook.com.gr

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: apikoperiodiko.gr

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί