Χ. Μαμουλάκης: «Κυβέρνηση εκτός πραγματικότητας, με 0,70€ ανά ημέρα δεν αντιμετωπίζεται το κύμα ακρίβειας και η αισχροκέρδεια»

Με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας που ροκανίζουν το εισόδημα των νοικοκυριών, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Με το νέο προεκλογικό φιλοδώρημα που περιχαρής ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής, μια επί της ουσίας χυδαία απόπειρα εξαπάτησης των πολιτών, δεναντιμετωπίζονται η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια. Τουναντίον, ενισχύονται, ενώ ταυτόχρονα ελλοχεύει κίνδυνος και για νέες ανατιμήσεις, με δεδομένη την έλλειψη ελέγχων στην αγορά.

Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει εκτός πραγματικότητας. Το επίδομα των 0,70€ ανά ημέρα για αγορές τροφίμων, δεν αποτελεί λύση, όταν, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, ο πληθωρισμός τροφίμων έχει ανεβάσει τις τιμές στο ψωμί και τα δημητριακά κατά 18,7%, στο κρέας 16,7%, στα γαλακτοκομικά 25,3%, σε επίπεδα μεγαλύτερα από την υπόλοιπη Ε.Ε.. Όταν για πρώτη φορά στη σύγχρονη ελληνική ιστορία, ένα νοικοκυριό με δύο εργαζομένους αδυνατεί να βγάλει το μήνα, με την φτώχεια και τις ανισότητες να αυξάνονται δραματικά. Όταν 2 στους 3 πολίτες έχουν μειώσει ήδη την κατανάλωση ρεύματος και 1 στους 2 τις δαπάνες ακόμη και σε βασικά είδη διατροφής σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ. Όταν νοικοκυριά με μηνιαίο εισόδημα μέχρι 750€ έχουν χάσει έως και το 40% της αγοραστικής του δύναμης σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ.

Πραγματικός σκοπός του κ. Μητσοτάκη, είναι η επιδότηση της αισχροκέρδειας με χρήματα των φορολογουμένων, ενός φαινομένου – απότοκου των πολιτικών του, που έχει ως αποτέλεσμα να πληρώνουν οι πολίτες στην Ελλάδα αυξημένο κόστος σε ρεύμα κατά 61% σε σχέση με τις αντίστοιχες περσινές τιμές, με τον Μ.Ο. των χωρών της Ευρωζώνης να είναι στο 39% και να έχουμε το πιο ακριβό κόστος καυσίμου ανά λίτρο σε σχέση με το εισόδημα, το οποίο και παραμένει από τα χαμηλότερα της Ε.Ε.. Παραμένει δέσμιος των ιδεοληψιών του, που προκαλούν επιπροσθέτως έλλειμμα ανταγωνιστικότητας στης ελληνικές επιχειρήσεις λόγω της αύξησης των εξόδων τους σε όλη την αλυσίδα παραγωγής, με τον κίνδυνο του στασιμοπληθωρισμού, της διαρκούς αύξηση τιμών σε συνδυασμό με ισχνή ανάπτυξη, να είναι ορατός.

Η ψαλίδα των ανισοτήτων διαρκώς ανοίγει. Απαιτείται άμεσα αλλαγής πολιτικής, δίκαιη αύξηση εισοδημάτων, δίκαιη αναδιανομή με τέλος στην αισχροκέρδεια, δίκαιη ρύθμιση χρεών. Απαιτείται πολιτική αλλαγή και νέα αρχή!».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί