Η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή

Tου Μιχάλη Τζανάκη

Ο ξεπεσμός του κράτους και ο αντίστοιχος εξευτελισμός του πολίτη δεν έχουν τέλος! Κάποιοι το αντιλαμβάνονται κάποιοι είναι τόσο «τυφλωμένοι» που αρνούνται έστω και στις πιο κραυγαλέες περιπτώσεις να βγάλουν τα παραμορφωτικά-κομματικά γυαλιά τους.

Αν φτάνουμε σε επίπεδο επιδότησης των τροφίμων με ένα ακόμα «κουπόνι» που θα ζήλευε κι ο …Χόνεκερ, τότε προφανώς και δεν είμαστε «κανονικό» κράτος! Ακολουθώντας την μεταμοντέρνα «πεπατημένη» της κυβερνητικής-επιδοματικής πλατφόρμας ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε από το βήμα της βουλής και κάτω από τις επευφημίες (!!!) της αγελαίας κοινοβουλευτικής του ομάδας, ακόμα ένα «πρωτοπόρο» μέτρο-αντίδοτο στο πλιάτσικο που υφίσταται ο πολίτης.

Ουδέποτε πέρασε από το μυαλό των κυβερνητικών στελεχών να αυξήσουν μισθούς και συντάξεις απέναντι στο όργιο ανατιμήσεων που έχει υποστεί η ελληνική κοινωνία τον τελευταίο ενάμιση χρόνο τουλάχιστον. Είναι άκρατος «λαϊκισμός» -θα πουν- οποιαδήποτε τέτοια σκέψη! Αντίθετα, τα «εικοσαρικάκια» της πλατφόρμας περιποιούν τιμή για τους ίδιους και τους «υπηκόους» τους. 

«Όμορφος κόσμος ηθικός, αγγελικά πλασμένος», όπως οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του Πάτση, όπως οι καλλιτεχνικές «ανησυχίες» του Λιγνάδη, όπως οι Μ.Κ.Ο. των Καϊλήδων, όπως το «χαφιεδότσουρμο» της ΕΥΠ, όπως οι «επιστημονικές» επιτροπές των πρωινών ριάλιτι, όπως, όπως, όπως…

Για όσους δεν έχουν δει ή δεν έχουν ακούσει τα κείμενα του Ι. Καμπανέλλη από το Μεγάλο μας Τσίρκο» ας το υπενθυμίσουμε:

«Η πείνα το καμάρι είναι του κιοτή
Του σκλάβου που του μέλλει να θαφτεί».

Πάντως τις τελευταίες ημέρες και παρακολουθώντας τις μεθοδεύσεις φίμωσης των ερευνών για τα αίσχη των παρακολουθήσεων εμπέδωσα πλήρως την Σημιτική ρήση, βάσει της οποίας αντέκρουε τις μομφές την εποχή διακυβέρνησης του ίδιου, ο οποίος επέμενε στο κλασικό και διαχρονικό απόφθεγμα: «Όποιος έχει στοιχεία να τα πάει στον κύριο εισαγγελέα»! Κάτι παραπάνω ήξερε…

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί