«Είμαι χουντικός, φασίστας, ναζί»: Nέο φασιστικό σόου από τον Πλεύρη στη δίκη της Χρυσής Αυγής – Επίθεση στη Μάγδα Φύσσα

Νέο ναζιστικό σόου έστησε ο Κωνσταντίνος Πλεύρης στο εφετείο όπου εκδικάζεται σε δεύτερο βαθμό η εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή. Ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού φώναζε ότι είναι φασιστάς και ναζί, ενώ ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως επειδή «πολιτικοποίησε την ποινική δίκη».

Συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Πλεύρης ανέφερε όπως μεταδίδει το Golden Dawn Watch:

«Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή […] Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που είπε ότι “η δημοκρατία ενίκησε»” έχουμε στη συνέχεια τους βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες “δεν είναι αθώοι”, ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ’ έξω. Εγώ σας δηλωνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα».

«Ζητάμε την εξαίρεση της κας εισαγγελέως γιατί η κα εισαγγελέας ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δε θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινικη δίκη η κα εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό» ισχυρίστηκε ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού.

Ο Κωνσταντίνος Πλεύρης έκανε επίθεση στη Μάγδα Φύσσα, λέγοντας πως «δεν είναι αναρχική γιατί εγώ τους σέβομαι, αλλά κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι» κάνοντας γροθιά με το χέρι του.

Σημειώνεται ότι μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Γιάννη Λαγού, οπαδοί του τον χειροκρότησαν με την πρόεδρο να ζητάει από τους αστυνομικούς να παρέμβουν και να οδηγήσουν κάποιον εξ αυτών ενώπιον του δικαστηρίου. Η πρόεδρος επανέλαβε ότι απαγορεύονται τα χειροκροτήματα και τόνισε πως εάν επαναληφθεί το δικαστήριο θα λάβει τα μέτρα του.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί