Ο Ν. Ανδρουλάκης κάλεσε την Εύα Καΐλή να παραδώσει την έδρα στην Ευρωβουλή

Ομιλία του Νίκου Ανδρουλάκη στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία σκιά στο κόμμα, επισημαίνοντας, με αφορμή το Qatar-gate, ότι δεν θα υπερασπιστεί «διεφθαρμένους ημετέρους, αλλά την αξιοπιστία της πολιτικής». Στο πλαίσιο αυτό, κατά την ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι η Εύα Καϊλή οφείλει να παραδώσει την έδρα της στην Ευρωβουλή και πώς οτιδήποτε λιγότερο θα ήταν απαράδεκτο.

Ωστόσο, στο πλαίσιο των ίσων αποστάσεων που προσπαθεί να κρατήσει, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛΛ. επιτέθηκε τόσο στη Νέα Δημοκρατία, για τα σκάνδαλα στα οποία έχουν εμπλακεί στελέχη της και το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων, αλλά και στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που τον χαρακτήρισε «τον καλύτερο πελάτη του Κ. Μητσοτάκη».

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ότι το Qatar-gate με την εμπλοκή της ευρωβουλευτού του κόμματος Εύας Καϊλή είναι η «υπόθεση της εβδομάδας», σημειώνοντας ότι «προηγήθηκαν σκάνδαλα, όπως η περίπτωση Πάτση, παλαιότερα οι υποθέσεις Παππά – Παπαγγελόπουλου και τώρα έχουμε μια νέα υπόθεση με την κ. Σπυράκη»

Κατηγόρησε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ότι «θέλουν να τα χρεώσουν όλα σε έναν πολιτικό χώρο, όμως τα γεγονότα τους διαψεύδουν» προσθέτοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι το κόμμα που ενίσχυσε τους θεσμούς». 

Μίλησε επίσης για «μιντιακό σύστημα που υπηρετεί ευλαβικά τον κ. Μητσοτάκη και προσπαθεί να διαστρεβλώσει τη θέση μας περί Δούρειου Ίππου», αναφερόμενος στην αναφορά του στην Εύα Καϊλή.

«Εμείς δεν είπαμε ότι η Ν.Δ. καθοδήγησε την κ. Καϊλή για το Qatar-gate», επισήμανε, «είπαμε όμως ότι την καθοδήγησε για να συγκαλύψει το σκάνδαλο των υποκλοπών».

Και σημείωσε ότι «δεν έχει πάτο το βαρέλι του αυτοεξευτελισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Όπως συνέβη πριν με Τσίπρα και Καμένο, ο κ. Μητσοτάκης είναι ικανός να κάνει τα πάντα για να μείνει στην καρέκλα». 

Όπως είπε, ζητά «ισχυρή εντολή» για «να αγωνιστούμε για να αποτελέσει παρελθόν η διακυβέρνηση Μητσοτάκη».

Και πρόσθεσε ότι το μήνυμα του ΠΑΣΟΚ είναι πως «όσο ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει αξιωματική αντιπολίτευση τόσο ο κ. Μητσοτάκης θα κάθεται στην καρέκλα του» και ότι ο Αλέξης Τσίπρας «αποδεικνύεται διαχρονικά ο καλύτερος πελάτης του κ. Μητσοτάκη».

Και με το βλέμμα στις επικείμενες εκλογές είπε ότι το αίτημα είναι «δημοκρατική αλλαγή και σοσιαλδημοκρατία παντού, για να γίνει η Ελλάδα μια κανονική ευρωπαϊκή χώρα. Γιατί ο ελληνικός λαός αξίζει πολύ περισσότερα από αυτά που του προσέφεραν ο κ. Τσίπρας και ο κ. Μητσοτάκης», προσθέτοντας πάντως ότι αυτό που χρειάζεται είναι «κυβέρνηση από την πρώτη Κυριακή, με κυβέρνηση προγραμματικής συμφωνίας με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί