Τάσεις MRB: Το 77,5% των πολιτών θεωρεί πολύ σοβαρό το σκάνδαλο των υποκλοπών – Ακρίβεια και κόστος ζωής τραυματίζουν την κυβέρνηση

«Κλείνει» στο 5,4% η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ 

Με κρότο καταρρίπτεται το κυβερνητικό αφήγημα, που σε μία απέλπιδα προσπάθεια να υποβαθμιστεί το καραμπινάτο σκάνδαλο των υποκλοπών, επιχειρεί να πείσει πως οι παρακολουθήσεις δεν ενδιαφέρουν τους πολίτες. Την ίδια στιγμή που οι έωλοι ισχυρισμοί διαψεύδονται και οι αποκαλύψεις του Documento παίρνουν μορφή χιονοστιβάδας, «σφυγμομέτρηση» της MRB αναφέρει πως μόνο απαρατήρητη δεν περνάει η προσπάθεια του Μαξίμου να «κουκουλώσει» το σκάνδαλο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις «Τάσεις» της MRB για τον Δεκέμβριο, το 77,5% δηλώνει πως ενδιαφέρεται αρκετά/πολύ για το σκάνδαλο των υποκλοπών, παρά την προσπάθεια Μητσοτάκη και των fake κυβερνητικών επιχειρημάτων να διαμορφώσουν την κοινή γνώμη ώστε να μην ενδιαφέρεται, κάτι αντίστοιχο είχε επιχειρηθεί και στο σκάνδαλο Novartis.

Ειδικότερα, στην ερώτηση «Πόσο σοβαρό είναι το θέμα των υποκλοπών;» το 77,5% το κρίνει «πολύ σοβαρό» και «αρκετά σοβαρό» ενώ μόλις το 17,4% δηλώνει πως είναι «όχι και τόσο σοβαρό». Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και το ότι το 1,3% απάντησε πως «δεν υπάρχει θέμα υποκλοπών».

Μικραίνει η «ψαλίδα»

Την ίδια στιγμή, μικραίνει η «ψαλίδα» μεταξύ της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ καθώς στην πρόθεση ψήφου η ΝΔ συγκεντρώνει 28,5% και ο ΣΥΡΙΖΑ 23,1%, ήτοι η διαφορά υπολογίζεται σε 5,4 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθεί το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με 11,3% και εν συνεχεία: ΚΚΕ με 5,1%, Ελληνική Λύση με 4,5% και ΜεΡΑ25 στο 2,9%.

Στενάζουν οι πολίτες από την ακρίβεια

Την ίδια στιγμή, η δημοσκόπηση αποτυπώνει την ωμή πραγματικότητα που βιώνουν καθημερινά οι πολίτες εξαιτίας της ακρίβειας. Το 72,3% δηλώνει πως ανταπεξέρχεται με μεγάλη δυσκολία στις βασικές υποχρεώσεις ενώ σχεδόν ένας στους δέκα (8,2%) των ερωτηθέντων αδυνατεί να ανταποκριθεί στις βασικές υποχρεώσεις.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί