Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Ηρακλείου για τα τραγικά περιστατικά σε Σέρρες και Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση με αφορμή τα τραγικά γεγονότα χθες στις Σέρρες, όπου ένας 11χρονος μαθητής σκοτώθηκε μετά από έκρηξη σε λεβητοστάσιο σχολείου και στη Θεσσαλονίκη, όπου 16χρονος δέχτηκε σφαίρα από αστυνομικό, εξέδωσε η Ένωση Συλλόγων Γονέων Μαθητών του Δήμου Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται:

Η Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Ηρακλείου είναι συντετριμμένη με τον θανάτου του δωδεκάχρονου μαθητή στις Σέρρες και τον τραυματισμό άλλων δύο, καθώς και τον εν ψυχρώ πυροβολισμό στο κεφάλι 16χρονου από αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη. Προκαλεί μόνο οργή και αποτροπιασμό η αστυνομική βία και αυθαιρεσία για 20 ευρώ βενζίνη που δεν πλήρωσε ένας ανήλικος !!!  

Δεν πέφτουμε όμως από τα σύννεφα, θεωρώντας ότι είναι ένα ακόμα «ατύχημα».  Γνωρίζουμε δυστυχώς ότι είναι ένα συνεχιζόμενο έγκλημα, με ευθύνη της πολιτείας δεκαετίες τώρα, που υποχρηματοδότει την εκπαίδευση, με σχολεία παλιά και ακόμα παλαιοτέρα (υπάρχουν κτίρια 70 χρονών), χωρίς συντήρηση, χωρίς ανέγερση  νέων, χωρίς καμία αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων, χωρίς κανένα ουσιαστικό σχεδιασμό, αλλά δυστυχώς τις περισσότερες φορές με αυτοσχεδιασμό. 

Τους τελευταίους έξι μήνες έχουμε πραγματοποιήσει δυο εκδηλώσεις  (Ιούνιο και Νοέμβριο) αναδεικνύοντας το οξυμένο πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Ηρακλείου και οι καταγγελίες γονέων από πολλά σχολεία είναι σοκαρίστηκες. 

Η Ένωση Γονέων δεν θα σταματήσει να διεκδικεί ένα ασφαλές σχολείο για τα παιδιά μας. 

ΕΩΣ ΕΔΩ !

Καλούμε όλους τους γονείς και τους Συλλόγους Γονέων να μην μείνουν θεατές μπροστά στη βαρβαρότητα και το έγκλημα.

Δυναμώνουμε την πάλη για να προστατεύσουμε τα παιδιά μας, 

τη ζωή και το μέλλον τους.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί