Δικηγόρος 16χρονου: Ευθεία βολή από πίσω, εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση από τον αστυνομικό

Όταν ρωτήθηκε εάν είχε όπλο ο 16χρονος, ο δικηγόρος απάντησε: «Όχι βέβαια, αυτά είναι τελείως ανυπόστατα»

Για εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι από αστυνομικό, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, στη Θεσσαλονίκη.

Δείτε:

Συνελήφθη ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο

Σερίφηδες: Σοβαρά 16χρονος που δεν πλήρωσε σε βενζινάδικο και η ΕΛΑΣ τον καταδίωξε και τον πυροβόλησε!

Έκρηξη οργής για τον πυροβολισμό του 16χρονου Ρομά – Ελεύθερος αφέθηκε ο αστυνομικός

Ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος σε δηλώσεις έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο- όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος και νωρίτερα εκτυλίχθηκαν επεισόδια- επεσήμανε ότι η έρευνα της αστυνομίας έρχεται σε αντίθεση με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ΕΛ.ΑΣ. για το συμβάν.

Η κατάσταση του ανήλικου είναι αρκετά κρίσιμη, δήλωσε ο δικηγόρος. «Αφαιρέθηκε η σφαίρα, με πολύωρη επέμβαση, ωστόσο η ζωή του κρέμεται πραγματικά από μία κλωστή», συμπλήρωσε.

Ο δικηγόρος δήλωσε ότι του έκανε τρομερή εντύπωση η ανακοίνωση που εξέδωσε η αστυνομία. «Είναι στο ίδιο πλαίσιο ανακοινώσεων προηγούμενων ομοίων περιστατικών- τα οποία έλαβαν χώρα στην Αθήνα- και δυστυχώς είναι αυτά τα περιστατικά και αυτές οι δηλώσεις και ανακοινώσεις που έρχονται και οπλίζουν τα χέρια αστυνομικών να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο», συμπλήρωσε. 

Δεν πρόκειται για ακόμη μία «εκδήλωση ακραίας αστυνομικής βίας», είπε ο κ. Αλεξόπουλος. «Πρόκειται για μία ευθεία βολή, για μια πραγματικά εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση. Πρόκειται για μία βολή που από την προανακριτική, από την έρευνα και τις καταθέσεις που κάνει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Θεσσαλονίκης αποτυπώνεται ακριβώς το πώς έχει γίνει η συγκεκριμένη επίθεση», συνέχισε. 

«Τα ίδια τα πραγματικά περιστατικά αλλά και η προανακριτική της αστυνομίας της Θεσσαλονίκης φωτίζουν ακριβώς τον τρόπο με τον οποίο έγινε. Καμία απολύτως ενέργεια του παιδιού κατά των αστυνομικών, κάτι που διάβασα για εμβολισμό με το αυτοκίνητο της μηχανής είναι τελείως ανυπόστατα», τόνισε ο δικηγόρος. 

Το μόνο που ήθελε ο 16χρονος, συνέχισε ο κ. Αλεξόπουλος, ήταν «να φύγει, να αποφύγει τη σύλληψη, δεδομένου ότι έχει κάνει μόλις μια κλοπή ευτελούς αξίας 20 ευρώ». Οι αστυνομικοί, σημείωσε, ήξεραν για ποιον λόγο τον καταδίωκαν. «Δεν τον καταδίωκαν διότι έκανε μία ληστεία, έναν βιασμό, μια απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και όταν είδαν τελικά ότι δεν συμμορφώνεται, σήκωσαν πιστόλι από πίσω. Η βολίδα έχει τρυπήσει το τζάμι πίσω του, είναι αγροτικό αυτοκίνητο, έσπασε το τζάμι, καρφώθηκε στο μαξιλαράκι και μετά στο κεφάλι του άτυχου παιδιού», εξήγησε. 

Όλα αυτά τα στοιχεία, επεσήμανε ο δικηγόρος, «καταγράφονται στην έρευνα της αστυνομίας, η οποία έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τις δηλώσεις και με την ανακοίνωση της αστυνομίας. Είναι τόσο ξεκάθαρο που δεν χωρεί καμίας αμφιβολίας… πρόκειται για μία ευθεία βολή από πίσω από άτομο που τον καταδιώκει». 

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι φέρεται πως υπήρξε και δεύτερος πυροβολισμός, που δεν βρήκε στόχο. «Υπάρχει δήλωση ότι προφανώς επιχειρήθηκε να πυροβολήσει στον αέρα για εκφοβισμό. Κάποιος που πυροβολεί στον αέρα για εκφοβισμό δεν βάλλει μία φορά και η δεύτερη εν ψυχρώ, η δεύτερη στο ψαχνό. Πυροβολεί 4-5 φορές», συμπλήρωσε. 

Τέλος, όταν ρωτήθηκε εάν είχε όπλο ο 16χρονος, ο δικηγόρος απάντησε: «Όχι βέβαια, αυτά είναι τελείως ανυπόστατα». 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί