Συνελήφθη ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που πυροβόλησε τον 16χρονο

Το σημείο όπου ο 16χρονος οδηγός αυτοκινήτου προσέκρουσε έπειτα από καταδίωξη στην Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Δευτέρας 5 Δεκεμβρίου 2022

ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση που ξύπνησε μνήμες από την εν ψυχρώ δολοφονία του Ν. Σαμπάνη, πριν έναν χρόνο στο Πέραμα.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που φέρεται να πυροβόλησε εναντίον του 16χρονου, τα ξημερώματα στη Θεσσαλονίκη, κατά τη διάρκεια καταδίωξης, συνελήφθη και κρατείται με εντολή εισαγγελέα. Την Τρίτη (06/12) αναμένεται να οδηγηθεί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

Δείτε:

Σερίφηδες: Σοβαρά 16χρονος που δεν πλήρωσε σε βενζινάδικο και η ΕΛΑΣ τον καταδίωξε και τον πυροβόλησε!

Ο ανήλικος διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο, όπου υποβλήθηκε σε πολύωρο χειρουργείο αφαίρεσης σφαίρας από το κεφάλι και νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του νοσοκομείου.

Κατά πληροφορίες, από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ., προέκυψε η εμπλοκή του δικυκλιστή αστυνομικού στο αιματηρό περιστατικό.

Προβληματισμό προκαλούν οι πληροφορίες ότι 16χρονος Ρομά που χαροπαλεύει δέχτηκε αστυνομικά πυρά ενώ το όχημα του ήταν ακινητοποιημένο αφού προσέκρουσε σε τοίχο. Ως εκ τούτου παραμένουν τα σοβαρά ερωτηματικά για τις συνθήκες υπό τις οποίες οι πυροβολισμοί βρήκαν τον ανήλικο στο «ψαχνό».

Η καταδίωξη ξεκίνησε, όταν η αστυνομία ειδοποιήθηκε ότι ο ανήλικος έβαλε καύσιμα σε βενζινάδικο και έφυγε χωρίς να πληρώσει.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε ότι «θα υπάρξουν ανακοινώσεις από την ΕΛ.ΑΣ. και όπως σε κάθε άλλη αντίστοιχη περίπτωση, θα υπάρξει έρευνα και θα δοθούν οι απαντήσεις που πρέπει να δοθούν». Σε ερώτηση αν «κοστίζει η ανθρώπινη ζωή μόλις 20 ευρώ βενζίνη» και αν «μπορεί η αστυνομία να το κάνει αυτό επειδή (σ.σ. το θύμα) ήταν Ρομά» αρκέστηκε να πει ότι η ανθρώπινη ζωή έχει τεράστια αξία και δεν μετριέται σε κανενός είδους ποσό».

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί