Ο περιφερειάρχης υπέγραψε τη σύμβαση για τη μελέτη διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου στο Βενιζέλειο νοσοκομείο

Την σύμβαση για την εκπόνηση μελέτης για την διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου του Βενιζέλειου νοσοκομείου, προϋπολογισμού 204.026 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. Το έργο χρηματοδοτείται από τον Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020». 

Στην σημερινή υπογραφή της σύμβασης στη Περιφέρεια από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη παρόντες ήταν οι: Διοικητής 7ης ΥΠΕ Κρήτης και Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Νεκτάριος Παπαβασιλείου, ο διοικητής του Βενιζέλειου νοσοκομείου Κώστας Τερζάκης, η αν. διοικήτρια Ελευθερία Κωστάκη, η διευθύντρια τεχνικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Χρυσούλα Πουλινάκη, η προϊσταμένη του τμήματος δομών περιβάλλοντος Π.Ε. Ηρακλείου Άννα Ροβίθη, το στέλεχος της υπηρεσίας Γιάννης Νικολούδης και ο εκπρόσωπος της κατασκευαστικής εταιρείας Αντώνης Τσάπαλης. 

Το αντικείμενο της μελέτης περιλαμβάνει αρχιτεκτονική μελέτη, μελέτη ομβρίων και ηλεκτροφωτισμού. Ενδεικτικά: 

-Χωροθέτηση θέσεων στάθμευσης με διαμόρφωση και οργάνωση καθορισμένων χώρων.

-Διευθέτηση της κυκλοφορίας με μονοδρομήσεις, ορισμό πυλών εισόδου – εξόδου και κυκλοφοριακή σύνδεση με το αστικό δίκτυο.

-Κατάλληλη κατακόρυφη και οριζόντια σήμανση.

-Κατασκευή πεζοδρομίων.

-Διαμόρφωση χώρων πρασίνου.

-Οργάνωση χώρων αναψυχής.

-Μελέτη προσβασιμότητα ΑΜΕΑ

-Δίκτυο αποχέτευσης των ομβρίων υδάτων περιμετρικά  του νοσοκομείου 

-Δίκτυο ηλεκτροφωτισμού των περιφερειακών δρόμων, περιμετρικά των κτιρίων, των χώρων στάθμευσης. Αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, πρόταση αντικατάστασης πεπαλαιωμένων και ενεργοβόρων, εγκατάσταση νέων όπου κρίνεται απαραίτητο.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί