Στην Παγκρήτια κινητοποίηση των υγειονομικών ενάντια στο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη οι συνταξιούχοι ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου

Τη συμμετοχή της στην Παγκρήτια κινητοποίηση των υγειονομικών ενάντια στο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη την Πέμπτη 1 Δκεμβρίου στις 12 στην πλατεία Ελευθερίας, γνωστοποιεί μέσω ανακοίνωσής της η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:
 

Συνάδελφοι, 

Σας καλούμε να συμμετέχετε στην Παγκρήτια κοινητοποίηση των υγειονομικών ενάντια στο νομοσχέδιο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη, που θα γίνει στην Πλατεία Ελευθερίας  την    Πέμπτη 1 Δεκέμβρη 2022 και 12.00πμ. 
Να μην περάσει το  νομοσχέδιο έκτρωμα που διαλύει ότι έχει απομείνει από το δικαίωμα των ασθενών για δημόσια και δωρεάν  υγεία .  Παραδίνοντας τους συνταξιούχους και όλο το λαό  στο έλεος της ιδιωτικής υγείας και τους αναγκάζει  να βάζουν πιο βαθειά το χέρι στη τσέπη  για την αποκατάσταση της υγείας τους. 

Και όλα αυτά σε μια περίοδο που οι μισθοί οι συντάξεις έχουν ισοπεδωθεί από την ακρίβεια και τις συνεχείς ανατιμήσεις.  Οι περισσότεροι συνταξιούχοι αμοίβονται με συντάξεις έως 658 ευρώ πώς θα αντιμετωπίσουν και τα προβλήματα υγείας σε ένα εμπορευματοποιημένο σύστημα.  Να σημάνει συναγερμός . 

Καλούμε τους συνταξιούχους τους εργαζόμενους  να απορρίψουν το νομοσχέδιο που  είναι η περεταίρω ιδιωτικοποίηση και εμπορευματοποίηση των νοσοκομείων,
καταργώντας την   πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών στα νοσοκομεία κι έτσι κατοχυρώνεται η είσοδος των ιδιωτών γιατρών. 

Τα νοσοκομεία γίνονται  ανώνυμες εταιρείες, και η υγεία προσωπική υπόθεση του καθένα μας. 

Απογευματινά ιατρεία, απογευματινά χειρουργεία όλα επί πληρωμή. 

Οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν τους συνταξιούχους  και όλους του εργαζόμενους  , που θα δούν να υψώνονται περισσότερα εμπόδια στην πρόσβαση  σε όλες τις  υπηρεσίες υγείας . 
Λέμε όχι στο νέο ΕΣΥ όπως το ονειρεύονται οι ιδιοκτήτες  των ασφαλιστικών εταιρειών , των ιδιωτικών κλινικών και των ιατροδιαγνωστικών κέντρων.
 Καμία ανοχή . Καμία αναμονή . Όλοι στον αγώνα . 
Η  υγεία είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα. 

Απαιτούμε αποκλειστικά  δωρεάν σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό. 
Ζητούμε μαζικές προσλήψεις μόνιμου πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης επιστημονικού ,υγειονομικού προσωπικού σε νοσοκομεία σε κέντρα υγείας . 
Γενναία  αύξηση της κρατικής  χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας . 
Να μην κλείσει κανένα νοσοκομείο κανένα κέντρο υγείας.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί