Παρενόχληση σκάφους του λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στη Σάμο (Βίντεο)

Επεισόδιο μεταξύ σκάφους του ελληνικού λιμενικού και σκάφους της τουρκικής ακτοφυλακής σημειώθηκε ανοιχτά της Σάμου κατά τη διάρκεια ερευνών για τον εντοπισμό προσφύγων και μεταναστών που έπεσαν χθες στη θάλασσα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού, το πρωί της Τρίτης πλοίο με ξένη σημαία, το οποίο είχε δεσμευτεί από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας & Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) ώστε να μετέχει στις έρευνες, νότια της Σάμου, εντόπισε εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, μία σορό.

Στη συνέχεια, το σκάφος του ελληνικού Λιμενικού, ενημέρωσε την τουρκική ακταιωρό, η οποία έπλεε εντός τουρκικών χωρικών υδάτων, σχετικά με την παραλαβή της σωρού.
Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «η τουρκική ακταιωρός, η οποία έπλεε σε παρακείμενη περιοχή, εισήλθε εντός περιοχής ευθύνης έρευνας και διάσωσης των ελληνικών Αρχών και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων και προέβη σε επικίνδυνους ελιγμούς κατά του περιπολικού σκάφους Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ».

Σημειώνεται ότι κατά τη διαδικασία περισυλλογής της σορού και ενώ το σκάφος του ελληνικού λιμενικού επεσήμανε προς την τουρκική ακταιωρό ότι έχει παραβιάσει τα ελληνικά χωρικά ύδατα, με το τουρκικό σκάφος να αποπειράται προκαλέσει φθορά στο σκάφος του λιμενικού, ενώ «παράλληλα προέβη σε επίδειξη οπλισμού».

Σημειώνεται ότι οι κινήσεις της τουρκικής ακταιωρού δυσχέραιναν το έργο της ελληνικής ακτοφυλακής και της Frontex καθώς και την εξέλιξη της επιχείρησης έρευνας και διάσωσης αγνοούμενων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο περιστατικό έλαβε χώρα παρουσία ιταλικού σκάφους της δύναμης Frontex, το πλήρωμα του οποίου κατέγραψε το συμβάν. Οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων συνεχίζονται.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί