Οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας

 Με τις μαθητικές παρελάσεις κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Μινώα Πεδιάδας, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν μέσα σε κλίμα συγκίνησης και με τον προσήκοντα σεβασμό στο μήνυμα που εκπέμπει ο εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου, στις Δ.Ε Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Θραψανού.

Οι μαθητές των σχολείων του Δήμου απέσπασαν το θερμό χειροκρότημα εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, δημοτών και επισκεπτών που τίμησαν με την παρουσία τους τις εκδηλώσεις του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης παρέστη στην επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Θραψανό, καθώς και στην επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Ανδρέα στο Αρκαλοχώρι, στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου, Καστελλίου και Βιάννου κ.κ. Ανδρέας.

    Ακολούθησε Επιμνημόσυνη Δέηση και κατάθεση στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των νεκρών, έγινε η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και τέλος πραγματοποιήθηκε η παρέλαση των μαθητών των σχολείων του Δήμου.

Ανάλογες εορταστικές εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στις Δημοτικές Ενότητες Καστελλίου και Θραψανού του Δήμου Μινώα Πεδιάδας, όπου πλήθος κόσμου συμμετείχε

στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης. 

     Ο Δήμαρχος Μινώα Πεδιάδας Μανώλης Φραγκάκης ανάφερε στο μήνυμα του για τη σημερινή ημέρα: «Ημέρα μνήμης, ελπίδας, θάρρους και ψυχικής ανάτασης η σημερινή. Με αίσθημα εθνικής υπερηφάνειας και σεβασμό αποτίνουμε φόρο τιμής σε όλους εκείνους  που αντιμετώπισαν  τις δυνάμεις του φασισμού και του ναζισμού. Παρακολουθήσαμε με μεγάλη υπερηφάνεια το βήμα και το ανάστημα της νέας γενιάς του Δήμου μας που τόνωσε το ηθικό μας και μετέφερε με τη στάση της το μήνυμα ότι πρέπει να στρέψουμε το βλέμμα στο μέλλον, παρά τα προβλήματα. Ο ελληνικός λαός έχει αποδείξει ότι παρά τις δυσκολίες και τις προκλήσεις μπορεί να ανταπεξέρχεται. Με την ίδια ενότητα οφείλουμε να αντιμετωπίζουμε τις σύγχρονες προκλήσεις με την ευχή αυτές οι πράξεις ηρωισμού να συνεχίζουν να μας καθοδηγούν, να  μας εμπνέουν και να κινητοποιούν όλους και δη τις νεότερες  γενιές για ελευθερία, δικαιοσύνη και εθνική ομοψυχία».

    

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί