Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου ενημερώνει για την κάμπια των πεύκων

Το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έχει ολοκληρώσει τους απαιτούμενους ψεκασμούς με βιολογικό σκεύασμα (βάκιλος της Θουριγγίας) για την αντιμετώπιση της πυτιοκάμπης ή κοινώς της κάμπιας των πεύκων. Η καταπολέμηση της πυτιοκάμπης απαιτείται διότι η κάμπια με το φάγωμα των βελόνων του πεύκου μπορεί να προκαλέσει μερική ξήρανση του δέντρου αλλά και με τα τριχίδια που περιβάλλεται προκαλεί αλλεργίες σε ανθρώπους ή ζώα.

Δεν αποκλείεται ωστόσο η περίπτωση σε τμήματα της κόμης των δέντρων, να εμφανιστούν το μήνα Μάρτιο κουκούλια πάνω στα πεύκα που περιέχουν τις κάμπιες οι οποίες βγαίνουν από τα κουκούλια (Μάρτιο-Απρίλιο) και νυμφώνονται στο έδαφος. Για την αποφυγή της εξόδου της κάμπιας από το κουκούλι, αποτελεσματική μέθοδος είναι η έγκαιρη κοπή και κάψιμο των κουκουλιών.

Για το λόγο αυτό παρακαλούνται όσοι παρατηρούν κουκούλια πάνω σε πεύκα Κοινόχρηστων Χώρων Πρασίνου, να ενημερώνουν σχετικά το Τμήμα Μελετών και Συντήρησης Πρασίνου του Δήμου Ηρακλείου προκειμένου αυτά να κόβονται και να καίγονται.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:2810-289320, 2810-244057

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί