Τρισάγιο στη μνήμη του Ν. Καζαντζάκη και της συζύγου του Ελένης στο Μαρτινένγκο

Τρισάγιο στη μνήμη του Νίκου Καζαντζάκη και της συζύγου του Ελένης, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 26/10 στον Προμαχώνα Μαρτινέγκο από τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ.κ. Ευγένιο. Το τρισάγιο τελέστηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 65 χρόνων από την ημέρα του θανάτου του μεγάλου Κρητικού στοχαστή.

Δείτε: Φεγγάρι, άστρα, δέντρα, νύχτα μαύρη, εσείς που τόσο αγάπησε, ο Καζαντζάκης σας δεν υπάρχει πια!

Μεταξύ άλλων παρευρέθηκαν ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Βουλευτής Ηρακλείου, Χάρης Μαμουλάκης, και ο επίσης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Νίκος Ηγουμενίδης.

Ο Χάρης Μαμουλάκης συνομίλησε με μέλη της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη (ΔΕΦΝΚ) που διοργάνωσαν την όμορφη και σεμνή τελετή και σε δήλωσή του ανέφερε: «Τέλεψε το χρέος και έφυγε, αλλά είναι πάντα εδώ ο σπουδαίος στοχαστής. 65 χρόνια μετά, εξακολουθεί να είναι διαχρονικός και επίκαιρος, καυστικός και διδακτικός για όλους μας. Κι έτσι θα παραμείνει!». 

Ο Νίκος Ηγουμενίδης είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τα μέλη της Διεθνούς Εταιρείας Φίλων Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο, και στο πλαίσιο της εκδήλωσης, σημείωσε με τη σειρά του την οικουμενική διάσταση και την αγωνιστική ένταση του έργου του Νίκου Καζαντζάκη, τονίζοντας ότι “η ακλόνητη πίστη του μεγάλου μας στοχαστή στον ηρωικό αγώνα του καθημερινού ανθρώπου εξακολουθεί και σήμερα και να συγκινεί και να καθοδηγεί. Τον έχουμε πάντα στη σκέψη και στη καρδιά μας”.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί