Βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Στη Βουλή οι προτάσεις των Εμπορικών Συλλόγων του νησιού για τους κόμβους Φοινικιάς

Στη βουλή φέρνουν οι βουλευτές Κρήτης ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία τις προτάσεις Συνδέσμων Επιχειρήσεων και Εμπορικών Συλλόγων του νησιού σχετικά με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου Παράκαμψη Χανίων-Ρεθύμνου-Ηρακλείου του ΒΟΑΚ, με πρωτοβουλία του βουλευτή Ηρακλείου Σωκράτη Βαρδάκη, καταθέτοντας Αναφορά προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών το υπόμνημα που συνέταξαν η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης, ο Σύνδεσμος Εγκατεστημένων Επιχειρήσεων Φοινικιάς – Μαλάδων, ο Εμπορικός Σύλλογος Ηρακλείου, η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών και Εμπόρων Ηρακλείου και ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων ΒΙ.ΠΕ. Ηρακλείου.

Αρχικά στο σχετικό υπόμνημα, εκφράζεται η δυσαρέσκεια των επαγγελματιών επί της προηγούμενης διαδικασίας διαβούλευσης, καθώς ακολουθείται μία fast track διαδικασία, απαξιώνοντας τις αντίθετες απόψεις του ντόπιου πληθυσμού και φορέων του νησιού.

Παράλληλα, δηλώνουν αντίθετοι με την πρόταση της κατάργησης των υφιστάμενων κόμβων εισόδου – εξόδου Φοινικιάς στον ΒΟΑΚ, όπως αποτυπώνεται στην Μ.Π.Ε. του έργου Παράκαμψη Χανίων-Ρεθύμνου-Ηρακλείου του ΒΟΑΚ, καθώς οι εν λόγω κόμβοι εξυπηρετούν περιοχές όπου αφενός δραστηριοποιούνται εκατοντάδες επιχειρήσεις που απασχολούν χιλιάδες εργαζομένους, αφετέρου έχουν συμφέροντα και δικαιώματα πάνω από 15.000 μόνιμοι κάτοικοι.

Επιπλέον, θεωρείται μόνη λύση η αναβάθμιση των υφιστάμενων κόμβων της Φοινικιάς, ώστε να δύνανται να εξυπηρετούν τον αυξημένο κυκλοφοριακό όγκο των κινούμενων οχημάτων, αλλά και την κατασκευή νέου κόμβου βορείως του ΒΟΑΚ στο ύψος αμέσως μετά τη γέφυρα του Αι – Γιάννη του Χωστού με έξοδο προς το Ρέθυμνο.   

Δεδομένων των παραπάνω, οι βουλευτές καλούν τον αρμόδιο Υπουργό να εξετάσει το υπόμνημα και να τους ενημερώσει για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί