Πούλησε νόμο και τάξη, έκανε τον βιασμό από αστυνομικό στο ΑΤ… απλώς κατάχρηση οργάνου! (βίντεο)

Προσωπική επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτελεί η αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια, οι προκλήσεις και ο εκφοβισμός των κατοίκων στο όνομα της «ανάπλασης» του Λόφου Στρέφη και της κατασκευής του μετρό.

Το επιβεβαίωσε ο ίδιος, με απύθμενο θράσος, μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την «ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας», στην πρώην Σχολή Αξιωματικών της ΕΛΑΣ.

«Καταργήσαμε τα άβατα. Τα Εξάρχεια παραδόθηκαν στους κατοίκους τους και τους επισκέπτες τους» είπε αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα που ζουν οι κάτοικοι της περιοχής. Την πραγματικότητα του καθημερινού αστυνομικού μπούλινγκ που βιώνουν ακόμη και στα σχολεία, την πραγματικότητα του άγριου ξυλοδαρμού γονιού στον λόφο Στρέφη μπροστά στα παιδιά του, ενώ έπαιζε μπάσκετ, επειδή θέλησε να προστατέψει μία κοπέλα από τη βία της αστυνομίας.

Άλλο ένα ξεκάθαρα προεκλογικό σόου του Κυριάκου Μητσοτάκη, που «πούλησε» νόμο και τάξη σε μια απέλπιδα προσπάθεια να ανακόψει τις διαρροές της ΝΔ προς τα δεξιά…

Ο βιασμός στο ΑΤ “κατάχρηση οργάνου”!

Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν όμως και οι δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά την εκδήλωση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την «ασφάλεια και τη μείωση της εγκληματικότητας» καθώς πήρε θέση για την υπόθεση βιασμού 19χρονης μέσα στο ΑΤ Ομονοίας για την οποία κατηγορούνται δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, κάνοντας λόγο απλώς για «κατάχρηση οργάνου».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του ανέφερε ότι: «δεν θα γίνει ανεκτή καμία κατάχρηση οργάνου της τάξης εις βάρος πολίτη. Θα τιμωρείται και θα πρέπει να τιμωρείται με κάθε εξάντληση της αυστηρότητας. Και στην καθημερινή αστυνόμευση και σε συγκεκριμένες περιπτώσεις και αναφέρομαι στο περιστατικό στο ΑΤ Ομόνοιας, που η δικαστική του διερεύνηση προχωρά και πρέπει να προχωρήσει με ταχύτητα».

Από τη δήλωσή του όχι μόνο απουσίαζε η λέξη «βιασμός», όπως είναι η κατηγορία που αντιμετωπίζουν οι δυο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ, αλλά επιπλέον υπήρχε ο χαρακτηρισμός «κατάχρηση οργάνου»

Ο πρωθυπουργός σε ένα ακόμα επικοινωνιακό σόου εμφανίστηκε να υποτιμά και όλα τα περιστατικά με επίορκους αστυνομικούς που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και προκαλούν αίσθημα ανασφάλειας στους πολίτες, όπως το πρόσφατο στην Κρυσταλλοπηγή με την αποκάλυψη κυκλώματος στο οποίο συμμετείχαν εννέα αστυνομικοί που έφερναν παράνομα μετανάστες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε απευθυνόμενους στους αστυνομικούς «Αγαπητά στελέχη της ΕΛΑΣ, να είστε σε εγρήγορση. Μην αφήνετε μετρημένους στα δάχτυλα συναδέλφους σας να κηλιδώνουν το καλό όνομα και τον επαγγελματισμό χιλιάδων αστυνομικών» και υποστήριξε ότι «Αρκεί ένα μόνο λάθος για να επισκιάσει δεκάδες επιτυχίες αλλά και να τροφοδοτεί μία άδικη κριτική σε βάρος της Αστυνομίας».

Οι αναφορές του πρωθυπουργού σε «μετρημένους στα δάχτυλα» και σε «ένα μόνο λάθος», καταδεικνύουν ότι αρνείται να παραδεχθεί την πραγματική κατάσταση που επικρατεί μέσα από την πολιτική ασυδοσίας που έχει μεταφερθεί από το δόγμα «νόμος και τάξη» στο οποίο στηρίζεται η κυβέρνησή του.

Η αγωνιώδης προσπάθεια του Κυριάκου Μητσοτάκη να υποβαθμίσει τα συνεχή περιστατικά αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας καθώς και κακουργηματικές πράξεις με πρωταγωνιστές αστυνομικούς, οφείλεται στην ιδιαίτερη πίεση που δέχεται πολιτικά την οποία κατά την ομιλία του εμμέσως πλην σαφέστατα παραδέχθηκε. «Η αστυνομία είναι θεσμός που υπηρετεί τη δημοκρατία. Η δράση της δεν προσφέρεται για μικρόψυχη μικροκομματική εργαλειοποίηση», υποστήριξε προσπαθώντας να πείσει ότι η σκληρή κριτική που δέχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχει βάση.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί