«Μου έλεγε ακόμη και αριθμούς από πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα»: Σοκάρει η κατάθεση της 12χρονης

Τι υποστηρίζει η σύζυγος του παιδοβιαστή με ανακοίνωσή της – Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε η 37χρονη μητέρα

Σοκαριστικές είναι οι καταθέσεις της 12χρονης σχετικά με την εγκληματική δράση του μαστροπού και βιαστή, Ηλία Μίχου.

Δείτε επίσης: Ακόμη δυο κορίτσια, καταγγέλλουν τον “γαλάζιο” Μίχο για βιασμό όταν ήταν ανήλικες

Η 12χρονη στις δύο καταθέσεις της περιγράφει όλο το εγκληματικό σχέδιο του 53χρονου παιδοβιαστή. Στις 17 Σεπτεμβρίου, η 12χρονη κατέθεσε ότι πολλές φορές ο 53χρονος ερχόταν μαζί της στα ραντεβού.

«Μου έλεγε ακόμη και αριθμούς από πινακίδες για να μπαίνω στα αυτοκίνητα», είπε στους αστυνομικούς. «Έπαιρνα τα χρήματα που μου έδιναν και του τα παρέδιδα. Εκείνος τα άφηνε στο κατάστημα. Υπάρχει και ένα δεύτερο άτομο που ερχόταν μαζί μου στα ραντεβού», πρόσθεσε.

«Θέλω απλά να μπει στη φυλακή. Με τον δεύτερο άνδρα έχω πάει σε ραντεβού τέσσερις φορές. Αναγνωρίζω τα συγκεκριμένα άτομα στις φωτογραφίες που μου δείχνετε» κατέθεσε η 12χρονη.

Ο 53χρονος, όπως προκύπτει από την κατάθεση την πλησίασε, κέρδισε την εμπιστοσύνη της και την αποπλάνησε. Χρονικά, αυτό το φρικτό σκηνικό τοποθετείται στις αρχές Μαίου. Έκτοτε, ο Μίχος ασελγούσε πάνω της και στη συνέχεια, όπως το ίδιο το κορίτσι είπε, την πήγαινε στα ραντεβού.

Η μαθήτρια αναγνώρισε πάνω από 10 άτομα ως «πελάτες» – βιαστές της. Ανάμεσά τους και ο 42χρονος Βασίλης Σοφιανίδης, πατέρας τριών ανηλίκων παιδιών. Μαζί του, είπε, είχε πάει σε ραντεβού τέσσερις φορές.

 Παρουσιάζει τη δική της εκδοχή των γεγονότων η σύζυγος του παιδοβιαστή

Η σύζυγος του προφυλακισμένου με κακουργηματικές κατηγορίες για κατ΄εξακολούθηση βιασμό της 12χρονης μαθήτριας – την οποία εξέδιδε και σε άλλους άντρες που πλήρωναν για να τη βιάζουν, με επιστολή της παρουσιάζει τη δική της εκδοχή των γεγονότων της δυσώδους υπόθεσης σεξουαλικής κακοποίησης.

Η Ελισάβετ Λέκκα, επιβεβαιώνει τη μητέρα της 12χρονης η οποία είχε αναφέρει σε συνέντευξή της ότι την ενημέρωσε τηλεφωνικά μόλις εντόπισε τα αισχρά περιεχομένου μηνύματα που έστελνε ο Ηλίας Μίχος στην κόρη της.

«Στις 3/9 το πρωί η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού μου έστειλε μέσω κοινωνικού δικτύου μήνυμα πως ήθελε να μιλήσουμε και μου κοινοποίησε δυο συνομιλίες του πρώην συζύγου μου με το παιδί, με σοκαριστικό περιεχόμενο, γράφοντας μου πως θα τον καταγγείλει για “σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου”, όπως μου έγραψε και πως αν δεν το κάνει αυτή, θα το κάνει η αδελφή της, η οποία επίσης μου έστειλε μήνυμα με τους διαλόγους αυτούς. Έχασα κυριολεκτικά την γη κάτω από τα πόδια μου, αμέσως μιλήσαμε με την μητέρα του παιδιού με φωνητική κλήση και μου επανέλαβε τα ίδια».

Η Ελισάβετ Λέκκα, αναφέρει ότι εδώ και τρία χρόνια είναι σε «ουσιαστική διάσταση» με τον Ηλία Μίχο αλλά συγκατοικούν και υποστηρίζει ότι αμέσως ζήτησε διαζύγιο  και «στις 4 Οκτωβρίου υπογράψαμε σε συμβολαιογράφο την πράξη λύσης του γάμου και χωρίσαμε αμετάκλητα».

Παράλληλα αρνείται τις κατηγορίες ότι επιχείρησε να δωροδοκήσει τη μητέρα της 12χρονης για να κουκουλωθεί η υπόθεση και αναφέρει ότι η μητέρα της μικρής της ζητούσε χρήματα και της έδωσε συνολικά 300 ευρώ μέχρι που διέκοψε την επικοινωνία.

Αναλυτικά η επιστολή της Ελισάβετ Λέκκα

«Αυτές τις ημέρες εγώ και το παιδί μου γίναμε αντικείμενο ανθρωποφαγίας, με την εφαρμογή, από επώνυμους και ανώνυμους σχολιαστές, οικογενειακής ευθύνης για πράξεις που δεν γνωρίζαμε και δεν είχαμε καμμία σχέση, και για τις οποίες μόνο αποτροπιασμό νιώθουμε.
Με τον πρώην σύζυγο μου ήμασταν σε ουσιαστική διάσταση από τριετίας, απλά συγκατοικούσαμε σε ένα σπίτι που μας ανήκει εξ ημισείας.

 

Στις 3/9 το πρωί η μητέρα του ανήλικου κοριτσιού μου έστειλε μέσω κοινωνικού δικτύου μήνυμα πως ήθελε να μιλήσουμε και μου κοινοποίησε δυο συνομιλίες του πρώην συζύγου μου με το παιδί, με σοκαριστικό περιεχόμενο, γράφοντας μου πως θα τον καταγγείλει για “σεξουαλική παρενόχληση ανηλίκου”, όπως μου εγραψε και πως αν δεν το κάνει αυτή, θα το κάνει η αδελφή της, η οποία επίσης μου έστειλε μήνυμα με τους διαλόγους αυτούς. Έχασα κυριολεκτικά την γη κάτω από τα πόδια μου, αμέσως μιλήσαμε με την μητέρα του παιδιού με φωνητική κλήση και μου επανέλαβε τα ίδια. Αυθημερόν απαίτησα από τον πρώην σύζυγο μου να φύγει από το σπίτι, όπως και έπραξε και να πάρουμε διαζύγιο, δηλώνοντάς του πως αν δεν μου έδινε συναινετικό, θα έκανα αγωγή διαζυγίου αναφέροντας ως λόγο όσα έμαθα. Αναγκαστικά συμφώνησε, απευθυνθήκαμε σε δικηγόρους, συντάχθηκε και υπογράψαμε το απαραίτητο ιδιωτικό συμφωνητικό και στις 4 Οκτωβρίου υπογράψαμε σε συμβολαιογράφο την πράξη λύσης του γάμου και χωρίσαμε αμετάκλητα.
 

Μετά τις 3/9, αφού η μητέρα του παιδιού μου έστειλε τα μηνύματα των διαλόγων και με ενημέρωσε, και αφού το ίδιο βράδυ, χωρίς να το γνωρίζω, πήγε στο Α.Τ. και κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό μου, μου ζήτησε χρήματα. Την πρώτη φορά 100 ευρώ για το ταξί και να πάει το παιδί σε γιατρό, όπως μου έγραψε σε γραπτό μήνυμα, τα οποία της έδωσα. 
Μετά από λίγες ημέρες μου ξαναζήτησε άλλα 100 με ανάλογη δικαιολογία και της τα έδωσα, για λόγους ανθρωπιστικούς και συγκλονισμένη από όσα μου αποκάλυψε με τα μηνύματα. Στα μηνύματα έγραφε πως δήθεν δεν έχει πάει στην Αστυνομία και πως θέλει να την βοηθάω όποτε θα μου τα ζητάει και μου ζήτησε πάλι στις 8/9 άλλα 100 ευρώ. Δεν απάντησα, διότι δεν ήθελα να συνεχιστεί αυτό, δέχτηκα αλλεπάλληλα γραπτά μηνύματα για να την συναντήσω να της δώσω τα χρήματα, και μετά από έντεκα (11) αναπάντητες κλήσεις, που είναι καταγεγραμμένες στο κινητό μου, όπως και τα μηνύματα που μου ζητούσε χρήματα, την μπλόκαρα και δεν επέτρεψα άλλη επικοινωνία. Είναι σε απολύτως ψευδές πως δήθεν την επισκέφτηκα στο σπίτι της, της πρόσφερα χρήματα και τα αρνήθηκε. Τα γραπτά της μηνύματα είναι στα χέρια μου και αποδεικνύουν αδιαμφισβήτητα ποιος ζητούσε χρήματα, λέγοντας ψέματα πως δεν είχε πάει στην Αστυνομία.
Ο πρώην σύζυγος μου θα κριθεί από την Δικαιοσύνη. Αυτό που ζητώ είναι να σταματήσουν τα ψέματα και ο κανιβαλισμός εμένα και του παιδιού μου, που παντελώς άδικα έχασε τη δουλειά του, για πράξεις με τις οποίες δεν έχουμε την παραμικρή σχέση. Για όσους δε έγραψαν τρομερές συκοφαντίες και μας στοχοποίησαν, φτάνοντας στο αίσχιστο σημείο να πουν μέχρι πως δήθεν γνώριζα και συγκάλυπτα ή πως δήθεν βγήκε ένταλμα σύλληψης μου, θα προσφύγουμε στην μόνη αρμόδια, την Δικαιοσύνη.

 

Ελισάβετ Λέκκα»

Προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε η 37χρονη μητέρα

Την ίδια ώρα η μητέρα της 12χρονης η οποία αντιμετωπίζει την κακουργηματική κατηγορία της διακεκριμένης μαστροπείας, ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στη 1 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Η κατηγορουμένη μετήχθη λίγο μετά τις 14:30 το μεσημέρι προκειμένου να εμφανιστεί στην ανακρίτρια της υπόθεσης ώστε να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε χθες για το αδίκημα της διακεκριμένης μαστροπείας.

Η 37χρονη, που της καταλογίζεται ότι εξέδιδε το παιδί της, ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να ενημερωθεί επί της δικογραφίας και να προετοιμάσει την απολογία της. Η δικαστική λειτουργός προσδιόρισε την απολογία της μητέρας της 12χρονης, τη Δευτέρα οπότε και λήγει το όριο των πέντε ημερών από τη σύλληψη και κράτηση χωρίς απολογία.

Τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους οι Αρχές αφορούν σε εμβάσματα που εντοπίστηκαν στον λογαριασμό της με μικροποσά των 20-25 ευρώ που είχαν καταθέτη τον 53χρονο. Παράλληλα, υπάρχουν καταγεγραμμένες συνομιλίες τους από τις αρχές Σεπτεμβρίου μέχρι τα τέλη του μήνα που το τηλέφωνο του κατηγορούμενου παρακολουθούνταν από αστυνομικούς.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της, Απόστολος Λύτρας, επισήμανε σε δήλωσή του ότι η μητέρα εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες, για να προσθέσει ότι οι κατηγορούμενοι δεν αναφέρουν πουθενά ότι η μητέρα γνώριζε κάτι για την υπόθεση. 

Παράλληλα, επισήμανε ότι υπάρχουν κι άλλες καταγγελίες για τον 53χρονο και τοξν 42χρονο από δύο κοπέλες που είναι ενήλικες αυτή τη στιγμή, αλλά όταν έπεσαν θύματα ήταν ανήλικες. 

Αναλυτικά

Εξακολουθεί να αρνείται τις κατηγορίες. Πήρε προθεσμία για τις 13.00 τη Δευτέρα. Ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτά που κατηγορείται. Όλα αυτά θα φανούν στην ανάκριση..  πρόλαβα να δω κάποια στοιχεία από τη δικογραφία..  οι κατηγορούμενοι δεν αναφέρουν πουθενά ότι η μητέρα γνώριζε κάτι.. Μοναδικό στοιχείο κάποιο έμβασμα που το γνωρίζουμε ότι υπάρχει, δεν γνωρίζουμε καν αν είναι από τον 53χρονο. Η ίδια το εξηγεί από το ότι εργαζόταν μαζί του 

Σε επικοινωνία που είχα είχα τη μεγάλη κόρη, ένα εξαιρετικό κορίτσι πραγματικά. Λένε ότι είναι δεδομένο ότι δεν έχει σχέση. Το πιο σημαντικό είναι ότι ήδη έχω δεχτεί τηλεφωνήματα ότι υπάρχουν και άλλες καταγγελίες για τον 53χρονο και τον 42χρονο. Υπάρχουν άλλες δύο κοπέλες που καταγγέλλουν, αυτή τη στιγμή είναι 18 χρόνων άλλα όταν τα έπαθαν ήταν ανήλικα . Φαίνεται ότι προσπαθούσαν να προσεγγίσουν και άλλα παιδιά για να τα ώθησαν στην πορνεία. Είναι βέβαιο ότι θα ερευνηθούν και άλλα πρόσωπα. Οι 213 που ακούγονται πρέπει και αυτοί να λογοδοτήσουν, αν υπάρχουν στοιχεία. 

Δεν υπάρχει κανένας που να δικαιολογεί τη μητέρα για τον τρόπο συμπεριφοράς της στο μεγάλωμα του παιδιού της. Δεν αφήνεις ένα παιδί 12 ετών να βγαίνει και να πηγαίνει στο κάθε μαγαζί μόνο του, αυτό είναι δεδομένο. Αυτά όμως δεν σχετίζεται με το αδίκημα που κατηγορείται. Κι εμένα μου έχει κάνει εντύπωση η συμπεριφορά αυτή άλλα δεν συνιστά αυτή αυτό το  αδίκημα 

Ο δράστης κέρδισε την εμπιστοσύνη της και για αυτό υπάρχουν και αυτά τα μικροποσά σε εμβάσματα..

Ερώτηση: τι πίστευε αυτή η γυναίκα δηλαδή;

Απάντηση: είχε την εντύπωση ότι όλα είναι φυσιολογικά και ότι το παιδί απλά βρίσκεται απέναντι. Το ίδιο μου μετέφερε και υποστηρίζει και η μεγάλη αδερφή και ο αδερφός της κοπέλας, αλλά και η θεία της που ήταν η πρώτη επικοινώνησε μαζί μου. 

Σίγουρα μιλάμε για ένα τρομακτικό έγκλημα για τα ελληνικά δεδομένα.. είμαι σίγουρος ότι υπάρχει και κρύβεται κύκλωμα από πίσω.

Ποινική δίωξη στον πατέρα

Αναβολή για τις 26 Οκτωβρίου έλαβε η υπόθεση κατοχής ναρκωτικών του πατέρα της 12χρονης από το Αυτόφωρο Μονομελές Δικαστήριο. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος, την ώρα που η υπόθεση του Κολωνού βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Νωρίτερα η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης για προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών ουσιών προς ιδία χρήση σε βάρος του άνδρα.

οι ναρκωτικές ουσίες βρέθηκαν στην κατοχή του κατά τη διάρκεια κατ´ οίκον έρευνας που πραγματοποίησε η αστυνομία. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Μονομελές για να δικαστεί.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί