Δήμος Μαλεβιζίου: Έργα προσβασιμότητας σε 27 σχολικές μονάδες

Μ. Μποκέας: «Ξεκινάμε ένα συνολικό πρόγραμμα υποδομών προσβασιμότητας ΑμεΑ στα σχολεία μας»

 «Τα δικαιώματά τους, οι υποχρεώσεις μας. Δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στις υποδομές για τα άτομα με αναπηρία. Με 165.000 € από το Φιλόδημο ξεκινάμε ένα συνολικό πρόγραμμα προσβασιμότητας στα σχολεία του Δήμου μας. Κατάλληλες ράμπες για την ανεμπόδιστη πρόσβαση όλων των μαθητών, αλλά και διαμόρφωση λειτουργικών WC για την εξυπηρέτησή τους. Για να αισθάνονται όλα τα παιδιά ελεύθερα στα σχολεία τους. 

– 23 σχολικές μονάδες αποκτούν σύγχρονες και ασφαλείς ράμπες 

– 27 σχολεία αποκτούν λειτουργικά και κατάλληλα WC

Δικαίωμα στην αξιοπρέπεια»

Τα παραπάνω ανέφερε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας, στη διάρκεια της υπογραφής σύμβασης του έργου «Κατασκευή ραμπών και χώρων υγιεινής για την πρόσβαση και την εξυπηρέτηση ΑΜΕΑ σε σχολικές μονάδες», που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Μαλεβιζίου.

 Έτσι, ξεκινούν οι παρεμβάσεις ύψους 165.000 € σε 27 σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Μαλεβιζίου για την ασφαλή και εύκολη πρόσβαση μαθητών και μαθητριών με αναπηρία. Η σχετική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου υπογράφηκε παρουσία του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών Γιώργου Πετούση, της Αντιδημάρχου Παιδείας Χρύσας Λυρώνη, του Αντιδημάρχου Συντονισμού Τοπικών Κοινοτήτων Χαράλαμπου Κουτσογιάννη, του Προέδρου της Πρωτοβάθμιας Σχολικής Επιτροπής Μενέλαου Σκουλούδη, της Διευθύντριας της Τεχνικής Υπηρεσίας Ειρήνης Παπαδάκη και της  μηχανικού Έρρικας Ζαχαριαδάκη.

Η χρηματοδότηση του έργου γίνεται με πόρους του προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί