Εκδήλωση για την πρόληψη της στοματικής υγείας με πολλές δράσεις από την Περιφέρεια Κρήτης

Αύριο Τρίτη 11 Οκτωβρίου και ώρα 18:00 στο Ηράκλειο.

Ανοιχτό κάλεσμα σε μαθητές, φορείς, πολίτες.

Ανοιχτή πρόσκληση σε μαθητές, φορείς της εκπαίδευσης, της υγείας, της Αυτοδιοίκησης στους πολίτες να συμμετάσχουν στην εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στα θέματα πρόληψης της στοματικής υγείας που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τρίτη στις 6 μμ στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (οδός Ανδρόγεω 4 )απευθύνει η Περιφέρεια Κρήτης δια του Αντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Πρόληψης και Κινητών Μονάδων Γιώργου Πιτσούλη. Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει παρουσίαση του προγραμματισμού δράσεων της κινητής οδοντιατρικής μονάδας, δωρεάν επί τόπου εξέταση παιδιών στην μονάδα πρόληψης, χαιρετισμοί-ομιλίες, παρουσίαση του καλαίσθητου παιδικού βιβλίου ευαισθητοποίησης με τίτλο, «Ο Κάστορας των δοντιών ο Μάστορας», ενώ οι δράσεις θα κλείσουν με ολιγόλεπτο κινητό δρώμενο. 

Συγκεκριμένα το πρόγραμμα της κεντρικής εκδηλώσεις περιλαμβάνει:

17:30 – 21:00: Δωρεάν εξέταση των παιδιών από την Κινητή Οδοντιατρική Μονάδα της Περιφέρειας Κρήτης, η οποία θα βρίσκεται σταθμευμένη μπροστά από το χώρο του Πολυκέντρου  

18:00:  Έναρξη εκδήλωσης (Προσέλευση- Χαιρετισμοί)    

Σταύρος Αρναουτάκης, Περιφερειάρχης Κρήτης   

Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης   

18:15: Παρουσίαση του πλέγματος παρεμβάσεων της μονάδας, από τον κ. Γιώργο ΠιτσούληΑντιπεριφερειάρχη Αθλητισμού, Πρόληψης & Κινητών Μονάδων   

18:25:  Η αξία της πρόληψης στη στοματική υγεία, από τον κ. Γιάννη Σμπώκο, Πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Ηρακλείου   

18:35:  Παρουσίαση του παιδικού παραμυθιού της Ειρήνης Ανδρουλάκη « Ο Κάστορας των δοντιών ο Μάστορας» , από την κα. Νίκη Δεληκανάκη  

18:50 : Παρουσίαση ολιγόλεπτου κινητικού δρώμενου, βασισμένου στο παραμύθι, από την κα. Έφη Δράκου   

Γ. Πιτσούλης: Προτεραιότητα μας η πρόληψη

Σε δήλωσή του, για την πρόληψη, τον προγραμματισμό της Περιφέρειας και για την ενημερωτική εκδήλωση στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αθλητισμού αρμόδιος στις κινητές Μονάδες πρόληψης της Περιφέρειας, αναφέρει:

«Η πρόληψη σε όλες τις μορφές της επιδρά στην άρση των στερεοτύπων και των προκαταλήψεων, στοχεύοντας στη διατήρηση της υγείας του πληθυσμού. Για την Περιφέρεια Κρήτης η διασφάλιση της ελεύθερης και απρόσκοπτης πρόσβασης στις διαφορετικές μορφές πρόληψης για όλους ανεξαιρέτως τους πολίτες, αποτελεί ζήτημα κοινωνικής ισότητας και ισονομίας.   

Αυτή ήταν η απαρχή για τον σχεδιασμό της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας  η οποία τώρα και 12 χρόνια  διασχίζει όλη την Κρήτη προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής σε χιλιάδες  παιδιά καθώς η διατήρηση του χαμόγελού τους είναι πηγή δύναμης υγείας και αισιοδοξίας.   

Το πρόγραμμα των δράσεων της Μονάδας πραγματοποιείται μέσα από ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στα σχολεία της Κρήτης και συνεχίζεται και διευρύνεται για το έτος 2023.Στο πλαίσιο αυτό ως Περιφέρεια Κρήτης σας προσκαλούμε την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 και ώρα 18:00 στο Πολύκεντρο του Δήμου Ηρακλείου (οδός Ανδρόγεω 4)στην εκδήλωση με θέμα: “Παρουσίαση του προγράμματος δράσεων της Κινητής Οδοντιατρικής Μονάδας για το έτος 2022 – 2023”.» 

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί