«Δεν έχω κανένα στοιχείο σε βάρος των Τουλουπάκη και Παπαγγελόπουλου» κατέθεσε στο Ειδικό Δικαστήριο η Ε. Χριστοφιλοπούλου

«Κανένα στοιχείο» τόσο σε βάρος της εισαγγελέως Εφετών, Ελένης Τουλουπάκη όσο και κατά του πρώην υπουργού Αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλου δεν έχει η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου σύμφωνα με όσα κατέθεσε ενώπιον του Ειδικού Δικαστηρίου.

Μάλιστα, η κα Χριστοφιλοπούλου έκανε λόγο για πολιτικές ευθύνες και ειδικότερα «παράλειψη και ενδεχόμενη υπαιτιότητα» του πρώην υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, όπως έπραξε και νωρίτερα ο πρώην υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, o οποίος κατέθετε για δεύτερη μέρα.

Tα δύο πολιτικά πρόσωπα υπέγραφαν την αναφορά του ΚΙΝΑΛ το 2017, σε βάρος του τότε υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, σύμφωνα με την οποία ο τότε υπουργός παρέλειψε να τιμολογήσει φάρμακα.

Πιο αναλυτικά, η κα Χριστοφιλοπούλου υποστήριξε πως υπάρχει «ενδεχόμενη υπαιτιότητα» και συγκεκριμένα «σοβαρή ένδειξη υπαιτιότητας». Ερωτηθείς από την πρόεδρο του Δικαστηρίου εάν αναφέρεται σε «ενδεχόμενη υπαιτιότητα της εισαγγελέως ή του κ. Παπαγγελόπουλου», η κα Χριστοφιλοπούλου σημείωσε πως πρόκειται για «ενδεχόμενη υπαιτιότητα του υπουργού που δεν προέβη στην τιμολόγηση των φαρμάκων (δηλ. τον Κουρουμπλη)», ενώ ανέφερε πως «δεν ξέρει εάν η κα Τουλουπάκη είχε δόλο».

Ερωτηθείς από την πρόεδρο εάν η κα Τουλουπάκη παρέλειψε να στείλει αμελητί τη δικογραφία στη Βουλή, η κα Χριστοφιλοπούλου απάντησε πως «δεν γνωρίζει και δεν έχει στοιχεία».

Ερώτημα απηύθυνε στην κα Χριστοφιλοπούλου και η αρεοπαγίτης Ελένη Φραγκάκη σχετικά με το κατά πόσο η εισαγγελέας Εφετών είχε δόλο η κα Χριστοφιλοπούλου απάντησε: «Δεν ξέρω αν ήταν αμέλεια, δεν ξέρω αν ήταν δόλος».

Η κα Χριστοφιλοπούλου έκανε επίσης λόγο για ζημία του Δημοσίου από την πράξη αυτή του κ. Κουρουμπλή. Ωστόσο όταν ρωτήθηκε από την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου εάν «υπάρχει επίσημη μελέτη για τη ζημία του κράτους, αύξηση ή κέρδη των εταιρειών» η κα Χριστοφιλοπούλου απάντησε πως «υπάρχουν, αλλά δεν είναι προετοιμασμένη για κάτι τέτοιο».

Χριστοφιλοπούλου: Καθυστέρησαν Ράικου και Τουλουπάκη

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση της κας Χριστοφιλοπούλου για καθυστερήσεις διαβίβασης της δικογραφίας στη Βουλή τόσο από την εισαγγελέα Ελένη Ράικου όσο και από την εισαγγελέα Τουλουπάκη,

«Τόσο η κα Ράικου όσο και η κα Τουλουπάκη είχαν όλα τα στοιχεία για να στείλουν το φάκελο αμελητί στη Βουλή» σημείωσε με την πρόεδρο του Ειδικού Δικαστηρίου να σημειώνει «πως και η κα Ράικου κράτησε αρκετά το φάκελο. Δηλαδή η κα Τουλουπάκη είχε μόλις ένα μηνα που είχε αναλάβει».

Παπαγγελόπουλος: Θέλω να ευχαριστήσω το Λοβέρδο

Νωρίτερα, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης ρώτησε τον Ανδρέα Λοβέρδο εάν στη μήνυση που κατέθεσε το 2020 κατονόμαζε τον ίδιο.

Ο κ. Λοβέρδος απευθυνόμενος προς την πρόεδρο της έδρας απάντησε πως του «είναι πάρα πολύ δυσάρεστο και να τον κοιτώ (σημ τον Παπαγγελόπουλο) και να απαντώ τα ίδια πράγματα». Με τον κ. Λοβέρδο τελικά να απαντά διαβάζοντας ένα απόσπασμα από τη μήνυση που κατέθεσε που ουσιαστικά αναφερόταν μόνο στην κα Τουλουπάκη.

«Είχα σκοπό κα πρόεδρε να τον ευχαριστήσω για την ειλικρίνειά του» ανέφερε τότε ο κ. Παπαγγελόπουλος κάνοντας λόγο για «μένος» του κ. Λοβέρδου προς τον πρόσωπό του με τον κ. Λοβέρδο να απαντά πως «δεν υπάρχει μένος».

Επίσης από την πλευρά του ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε πως «η κα Ράικου έχει καταγγείλει κάποια πράγματα τα οποία τείνουν να καταδείξουν ότι ο υπουργός καθοδηγούσε τις έρευνες».

Στη συνέχεια η εισαγγελέας της έδρας του Ειδικού Δικαστηρίου ρώτησε τον κ. Λοβέρδο γιατί στην ανακρίτρια είχε καταθέσει ότι ο κ. Παπαγελόπουλος είναι μέλος συμμορίας ενώ κατά την κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο δεν ανέφερε τίποτα.

Στην απάντησή του ο κ. Λοβέρδος επικαλέστηκε το απαλλακτικό  βούλευμα που εξεδόθη από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο. «Τίποτα δεν άλλαξε απλά εδώ δεν είναι Βουλή, είναι Ειδικό Δικαστήριο» σημείωσε ο κ. Λοβέρδος.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί