Σύσκεψη Συνταξιουχικών και Εργατικών Σωματείων στο ΕΚΗ για το Ασφαλιστικό

Την Πέμπτη 21 Νοέμβρη πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου η η κοινή σύσκεψη των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Σωματείων Ν. Ηρακλείου (ΙΚΑ – ΟΑΕΕ- ΔΗΜΟΣΙΟΥ), των εργατικών σωματείων και φορέων με θέμα το ασφαλιστικό και την υγεία – πρόνοια.

Μετά την εισηγητική τοποθέτηση του πρόεδρου της Ένωσης Συνταξιούχων ΙΚΑ, Ανδρέα Κριαρά, το λόγο πήραν:  ο Αντιπρόεδρος του ΟΑΕΕ Κυριάκος Γεωργακόπουλος, ο Γιάννης Γωνιανάκης, πρόεδρος του σωματείου Οικοδόμων, ο Δημήτρης Κριαράς γραμματέας του συνδικάτου Τροφίμων-Ποτών, ο Μελισσουργάκης Κώστας από το σωματείο Μουσικών, ο Τζίτζο Γιώργος από την επιτροπή αγώνα Επισιτισμού-Τουρισμού, η Μπέτση Ράνια από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών του ΠΑΓΝΗ και ο Ξημεράκης Γιάννης από την Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων. 

Όλοι οι εκπρόσωποι στην ομιλία τους αναφέρθηκαν στα υπάρχοντα προβλήματα του κλάδου τους και πως θα επιδράσει η νέα επίθεση στο ασφαλιστικό σύστημα, στους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες και ομόφωνα κατέληξαν στο ότι η κοινωνική ασφάλιση και η διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα του καθώς και η πάλη για συντάξεις και παροχές στο ύψος των σημερινών αναγκών είναι ένα θέμα που αφορά όλη την εργατική τάξη, όλα τα λαϊκά στρώματα, εργαζόμενους και συνταξιούχους. Δήλωσαν ότι θα δώσουν μεγάλη μάχη για την ενημέρωση και επιτυχία του συλλαλητηρίου στις 30 Νοέμβρη 2019.  

Η νέα αντιλαϊκή επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση της κυβέρνησης δεν θα περάσει.

Κοινωνική Ασφάλιση για όλους αποκλειστικά δημόσια και υποχρεωτική!

Υγεία – Πρόνοια δημόσια και δωρεάν!

Προστασία στη δουλειά, κανείς ανασφάλιστος!

Αξιοπρέπεια στα γηρατειά!

Όλοι στο συλλαλητήριο το Σάββατο 30 Νοεμβρίου στις 11 το πρωί, στην πλατεία Ελευθερίας“, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί