ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: «Ντροπή η κυβέρνηση να λειτουργεί σαν οίκος δημοπρασιών»

Σκληρή ανακοίνωση για το κατάπτυστο νομοσχέδιο της Λίνας Μενδώνη, που μετατρέπει τη Βουλή σε πλυντήριο και κλείνει το μάτι στην αρχαιοκαπηλία

Την έντονη αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει προκαλέσει το κατάπτυστο, όπως το χαρακτηρίζει, νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού που αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια την ερχόμενη Πέμπτη 9 Σεπτεμβρίου, το οποίο κλείνει το μάτι στην αρχαιοκαπηλία και μετατρέπει τη Βουλή σε πλυντήριο.

«Παρακολουθούμε έκπληκτοι τις τελευταίες ημέρες την υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη σε νέες σκανδαλώδεις περιπέτειες» τονίζει σε ανακοίνωσή του. «Αυτή τη φορά η υπουργός που έχει καταχωρηθεί στη συνείδηση των πολιτών ως η χειρότερη υπουργός Πολιτισμού της Μεταπολίτευσης πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία στην οποία συμπεριφέρεται ως να είναι εκπρόσωπος οίκου δημοπρασιών, που επιδιώκει να νομιμοποιήσει την αρχαιοκαπηλική δράση» σημειώνει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρεται εκτενώς στο πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη «με αιχμή του δόρατος την “όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω” κα Μενδώνη» επιχειρεί να κυρώσει μια σκανδαλώδη και εξαιρετικά ύποπτη Συμφωνία που υπογράφηκε εν κρυπτώ στις 21.07.2022 μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού και τριών ιδιωτών. Βάσει της συμφωνίας αυτής το ελληνικό κράτος εκχωρεί το δικαίωμα της κατοχής 161 κυκλαδικών αρχαιοτήτων σε ένα άγνωστο Ινστιτούτο. «Είχε προηγηθεί η “εισφορά” των αρχαιοτήτων προς το συγκεκριμένο Ινστιτούτο από ιδιώτη “συλλέκτη” με ιδιωτικό συμφωνητικό. Τελικός στόχος τους αποτελεί ο “δανεισμός” από το Ινστιτούτο στο ΜΕΤ  της Νέας Υόρκης για 50 χρόνια!» επισημαίνει.

«Ποιον προσπαθούν να “καλύψουν” και ποιανού τις πράξεις θέλουν να νομιμοποιήσουν  μετατρέποντας τη Βουλή σε πλυντήριο; Τον “ιδιώτη συλλέκτη”, το περίεργο Ινστιτούτο, την Υπουργό τους ή όλους μαζί που ντίλαραν χωρίς ντροπή ελληνικές αρχαιότητες την ώρα που έσφιγγε ο κλοιός της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις;» είναι τα ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, ο οποίος έχει ήδη ζητήσει από την Παρασκευή με ενημερωτική επιστολή, που υπογράφουν η γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη και η τομεάρχης Πολιτισμούς Σία Αναγνωστοπούλου, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, την απόσυρση από την κυβέρνηση του εν λόγω σχεδίου νόμου.
 
«Είναι ντροπή η κυβέρνηση της χώρας να λειτουργεί σαν οίκος δημοπρασιών και να μετατρέπει τη Βουλή σε πλυντήριο, αναρτώντας μάλιστα στο site της και τους καταλόγους των “κλεμμένων”» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Παρακολουθούμε έκπληκτοι τις τελευταίες ημέρες την υπουργό Πολιτισμού κα Μενδώνη σε νέες σκανδαλώδεις περιπέτειες.
Αυτή τη φορά η υπουργός που έχει καταχωρηθεί στη συνείδηση των πολιτών ως η χειρότερη υπουργός Πολιτισμού της Μεταπολίτευσης πρωταγωνιστεί σε μια ιστορία στην οποία συμπεριφέρεται ως να είναι εκπρόσωπος οίκου δημοπρασιών, που επιδιώκει να νομιμοποιήσει την αρχαιοκαπηλική δράση.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη με αιχμή του δόρατος την “όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω” κα Μενδώνη επιχειρεί να κυρώσει μια σκανδαλώδη και εξαιρετικά ύποπτη Συμφωνία που υπογράφηκε εν κρυπτώ στις 21.07.2022 μεταξύ της υπουργού Πολιτισμού και τριών ιδιωτών.
  
Βάση αυτής της Συμφωνίας το ελληνικό κράτος εκχωρεί το δικαίωμα της κατοχής 161 κυκλαδικών αρχαιοτήτων σε ένα άγνωστο Ινστιτούτο. Είχε προηγηθεί η “εισφορά” των αρχαιοτήτων προς το συγκεκριμένο Ινστιτούτο από ιδιώτη “συλλέκτη” με ιδιωτικό συμφωνητικό. Τελικός στόχος τους αποτελεί ο “δανεισμός” από το Ινστιτούτο στο ΜΕΤ  της Νέας Υόρκης για 50 χρόνια!
Ποιον προσπαθούν να «καλύψουν» και ποιανού τις πράξεις θέλουν να νομιμοποιήσουν  μετατρέποντας τη Βουλή σε πλυντήριο; Τον «ιδιώτη συλλέκτη», το περίεργο Ινστιτούτο, την Υπουργό τους ή όλους μαζί που ντίλαραν χωρίς ντροπή ελληνικές αρχαιότητες την ώρα που έσφιγγε ο κλοιός της εισαγγελίας της Νέας Υόρκης σε άλλες αντίστοιχες υποθέσεις;
Ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία έχει ήδη ζητήσει από την Παρασκευή με ενημερωτική επιστολή, που υπογράφουν η γραμματέας της ΚΟ Όλγα Γεροβασίλη και η τομεάρχης Πολιτισμούς Σία Αναγνωστοπούλου, προς τον Πρόεδρο της Βουλής, την απόσυρση από την κυβέρνηση του εν λόγω σχεδίου νόμου από την περασμένη Παρασκευή. 
 
Είναι ντροπή η κυβέρνηση της χώρας να λειτουργεί σαν οίκος δημοπρασιών και να μετατρέπει τη Βουλή σε πλυντήριο, αναρτώντας μάλιστα στο site της και τους καταλόγους των «κλεμμένων».

 

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί