Μεγάλη συμμετοχή παιδιών στη δράση οδικής ασφάλειας της Τροχαίας Ηρακλείου στο Γάζι

Έπαιξαν, γέλασαν, χάρηκαν μα κυρίως έμαθαν πώς πρέπει να κυκλοφορούν στους δρόμους τα δεκάδες παιδιά που συμμετείχαν στη δράση του Τμήματος Τροχαίας Ηρακλείου στην πλατεία Μιχαήλ Κατσαμάνη στο Γάζι. 

«Από τα παιδιά ξεκινά η αλλαγή της κουλτούρας στην οδική συμπεριφορά», τόνισε ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας κατά την έναρξη της δράσης, επαινώντας την Τροχαία Ηρακλείου για την πρωτοβουλία και προσθέτοντας πως ο Δήμος μέσα από τα έργα και το σχεδιασμό του, μελετά και ενεργεί στο πλαίσιο της ασφαλούς και βιώσιμης κινητικότητας με γνώμονα να συμβάλει στην οδική ασφάλεια για όλους τους χρήστες. 

Η συμμετοχή μικρών και μεγάλων ήταν εντυπωσιακή τόσο στο διαδραστικό κύκλο παιχνιδιών με τίτλο «Ο κύριος ΚΟΚ πάει Survivor» , όσο και στο κουίζ οδικής ασφάλειας που έχει επιμεληθεί η Τροχαία Ηρακλείου. 

Στο πλαίσιο της δράσης της Τροχαίας Ηρακλείου στο Γάζι μικροί και μεγάλοι είχαν παράλληλα την ευκαιρία :

• Να γνωρίσουν τα οχήματα της Ελληνικής Αστυνομίας (περιπολικά – μοτοσυκλέτες)

• Να ενημερωθούν σχετικά με τα οφέλη της χρήσης του προστατευτικού κράνους στα δίκυκλα και της ζώνης ασφαλείας στα αυτοκίνητα.

• Να χρησιμοποιήσουν τα γυαλιά προσομοίωσης χρήσης αλκοόλ και μέσα από ειδική άσκηση να αντιληφθούν τους κινδύνους που εγκυμονεί η οδήγηση οχήματος υπό την επήρεια αλκοόλ.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί