Δίκη Φιλιππίδη: Εμπλοκή μετά την αντικατάσταση ενόρκου – Διέκοψε το δικαστήριο

Σημαντικό κώλυμα στην εξέλιξη της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη που έχει καταγγελθεί για βιασμό και απόπειρα βιασμού προκάλεσε η αντικατάσταση ενόρκου, την οποία ανακοίνωσε η έδρα.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, πρόκειται για υπάλληλο του υπουργείου Άμυνας, που ζητήθηκε να επιστρέψει στη θέση του καθώς είναι καθοριστική για διαδικασίες κατασκευής πολεμικού υλικού, κρίσιμου σε νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στον Έβρο. Προηγήθηκε προ ημερών προσκόμιση σχετικού υπηρεσιακού εγγράφου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο όπου δικάζεται η υπόθεση.

Έντονη είναι η αντίδραση από τους δικηγόρους των καταγγελλουσών. Συνήγορος μίας εξ αυτών σήμερα και με την έναρξη της διαδικασίας τόνισε ότι «η συγκεκριμένη ένορκος είχε δείξει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την εκτέλεση των καθηκόντων της..» και ζήτησε αφενός να ανακληθεί η απόφαση αντικατάστασής της, με επικοινωνία του δικαστηρίου με το ΥΠΕΘΑ αν χρειαστεί, αφετέρου να πάρει θέση η εισαγγελέας της έδρας. 

Σημείωσε επίσης ότι υπήρξε απλή ανακοίνωση της αντικατάστασης χωρίς να προηγηθεί συζήτηση στο δικαστήριο. «Θεωρώ ότι υπάρχει ζήτημα απόλυτης ακυρότητας αυτής της αποχώρησης», όπως είπε, ενώ υποστήριξε ότι πρόκειται για «παρέμβαση της εκτελεστικής εξουσίας σε εκκρεμή δίκη για να βρίσκεται στην εργασία της η ένορκος» και χαρακτήρισε «ανεπίτρεπτο να παρεμβαίνει το υπουργείο». Προειδοποίησε μάλιστα ότι «αν ζητήσει να φύγει και άλλος ένορκος θα αναβληθεί η δίκη».

Από την πλευρά της έδρας, σημειώθηκε ότι έχουν υπάρξει στο παρελθόν αντίστοιχες αποφάσεις, όπως στην πρόσφατη δίκη του «Δόκτορα Κόντος» λόγω επίσης της μεγάλης διάρκειάς της. Η υπεράσπιση του κ. Φιλιππίδη διαφώνησε με τις παραπάνω θέσεις της πλευράς των καταγγελλουσών.

Το δικαστήριο μετά τα παραπάνω διέκοψε τις εργασίες του, ώστε να μπορέσει η εισαγγελέας της έδρας να συντάξει την πρότασή της για το συγκεκριμένο αίτημα ανάκλησης της αντικατάστασης ενόρκου.

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί